Cultura

Morrissey i Leonard Cohen, plats forts del FIB

Música

Més entrades a la venda -si l'any passat n'eren vora 38.000 per dia, enguany en trauran 45.000-, un concert paral·lel a Madrid contraprogramat des de la mateixa casa, el Saturday Night Fiber i la vocació d'allargar-lo l'any vinent a tot el cap de setmana. Aquests són els plans que els artífexs del Festival Internacional de Benicàssim (FIB), els germans Miguel i José Morán, han tramat per seguir aquest estiu sent líders i els que venen més dins del negoci dels festivals de pop-rock-dance a l'Estat espanyol. Un negoci en què la competència és "dura i difícil", com reconeixia ahir Miguel Morán durant la presentació a Benicàssim de la 14a edició del FIB, que se celebrarà del 17 al 20 de juliol.

Precisament per aquest augment de festivals, sobretot a Madrid i Barcelona, els germans Morán han organitzat per al 19 de juliol el Saturday Night Fiber a l'Auditori Joan Carles I de Madrid, en el qual actuaran Morrissey, My Bloody Valentine, Mika i Siouxsie un dia abans de fer-ho a Benicàssim. Miguel Morán justificava aquest desdoblament a Madrid, on el mateix cap de setmana està programat el Summercase, pel fet que Benicàssim "té un pes fort i especial i molts grups triarien venir-hi abans que anar-se'n a un altre festival", però, va afegir, "es necessita una altra data per poder ser competitius". Tot seguit va anunciar que en el futur farien dos dies a Madrid.

El cartell del 2008, que segons van assegurar reunirà 45.000 espectadors al dia després d'haver ampliat en 100.000 metres quadrats la zona de concerts, més que Morrissey -que torna al FIB per presentar el seu disc de grans èxits- l'encapçalarà Leonard Cohen. Els dos monstres, que tocaran el mateix dia (20 de juliol), són l'aposta més gran del FIB contra la competència.

També estan programats per a aquest festival -que sempre combina les vaques sagrades amb grups amb menys trajectòria- els Tricky, My Morning Jacket, Death Cab for Cutie, The Raconteurs, Sigur Rós i Lagartija Nick.

Entre la "segona divisió" del FIB, que l'any passat va donar més categoria a un cartell orfe de grans reclams, figuren Gnals Barkley, La Casa Azul, Micah P. Hinson, Richard Hawley, The Kills, Booka Shade, American Music Club, El Guincho, Single, El Fill, ASCII.Disko, Facto Delafé, Krakovia i Kiki.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA