Cultura

Perejaume i Eduardo Arroyo reben el Premi Nacional d'Art Gràfic

Cultura

Els artistes Eduardo Arroyo, en reconeixement a la seva trajectòria, i Perejaume, per les seves aportacions i innovacions, han estat guardonats avui amb el Premi Nacional d'Art Gràfic 2007, convocat per la Calcografia Nacional de la Real Acadèmia de Belles Arts i patrocinat per la Fundació ICO.

El jurat, presidit per Francisco Calvo Serraller, de la Real Acadèmia de Belles Arts, li ha reconegut a Eduardo Arroyo (Madrid, 1937) "les diverses dècades d'activitat en l'art gràfic, amb aportacions contínues que arriben fins a l'actualitat".
Perejaume (Sant Pol de Mar, Maresme 1957) destaca, segons els membres del jurat, per "la seva ruptura de límits de l'art gràfic amb una hibridació de mitjans i gèneres que abracen des de l'escriptura al paisatge".

Els objectius del Premi Nacional d'Art Gràfic, dotat amb 9.000 euros per a cada un dels artistes guardonats, són difondre l'art gràfic en qualsevol de les seves manifestacions, reconèixer la tasca dels creadors i estimular la pràctica d'aquesta manifestació entre la comunitat artística.

El Premi admet en igualtat de condicions totes les tècniques i processos de generació d'imatges múltiples, des del gravat o la litografia fins a les propostes visuals obtingudes amb tecnologies electrogràfiques i digitals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.