Cultura

Perejaume cobreix amb 20 tones de suro la teulada de la Fundació Miró

L'artista Perejaume ha cobert amb vint tones de suro la teulada de la Fundació Miró en una instal·lació amb què el centre pretén institucionalitzar anualment l'arribada del Nadal.

La directora del centre, Rosa Maria Malet, ha comentat que "amb aquesta instal·lació la Fundació Miró inicia una nova línia, segons la qual s'encarregarà a un artista una intervenció a l'edifici de Sert perquè doni la seva particular visió del Nadal". Malet ha assenyalat que "no necessàriament ha de ser un pessebre o un arbre" i la intenció de la Fundació és que es converteixi en "una cita festiva tradicional".
La instal·lació de Perejaume, titulada Pessebre Sert, ocupa part del Pati de l'Olivera i del Pati Nord de la Fundació. Vint tones de suro acabat de treure de l'arbre s'han apilat per formar una espècie de pont sobre l'edifici de Sert per unir els dos patis de la Fundació.

En la presentació, l'artista ha dit que "el suro és un material molt vinculat a la nostra manera de representar el territori, de manera especial a través del pessebrisme, una activitat sorgida en el Barroc a Catalunya, a València, al sud de Nàpols i a Cadis". Aquesta utilització del suro també es relaciona, afegeix Perejaume, amb certes cultures orientals i els seus jardins zen". El suro pot ser interpretat, segons l'artista, com una pell i també com la pintura d'un quadre.

La instal·lació remet així mateix al tema de l'emmagatzematge, "aquesta qüestió de l'emmagatzematge de material, de coses, de documents, tan contemporània, que té a veure amb l'arxivística, com si estiguéssim apilant totes les muntanyes del món una sobre l'altra".

El Pessebre Sert és també el punt de partida del disseny de la felicitació de Nadal de la Fundació Miró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona