Arts escèniques

DANSA

Taiwan i Noruega, noves finestres al Mercat

El Mercat de les Flors programa una temporada que s’atreveix a connectar amb punts ben distants de la geografia. A falta de Constel·lacions (programes adreçats a conèixer amb perspectiva temporal el treball d’un coreògraf), s’han propiciat dos focus innovadors: a Taiwan i a Noruega. El viatge també recull altres punts, com ara el Líban, el Canadà, la República Txeca, Austràlia, Sud-àfrica o Hongria, a més de centres de creadors de places més habituals com són Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica, l’Estat espanyol i, és clar, Catalunya. La dansa integra diversitat de cossos i lectures que es transversalitzen en totes les latituds: des del feminisme i el gènere a la transmissió cultural. La programació parteix de noms propis de casa com La Veronal (Firmamento), Sol Picó (Titanas), Guy Nader/Maria Campos (Made of space), Thomas Noone (Beneath), Vero Cendoya (KEBO, Mapa de la pell d’un cos) o Núria Guiu (Medium i Supermedium). També retorna la Sydney Dance Company de Rafael Bonachela (que dirigeix des del 2008). Aina Alegre, artista associada al Mercat de les Flors que ha guanyat recentment plaça de direcció al Centre Coreogràfic de Grenoble, estrenarà This is not “an act of love and resistance”.

El Panorama Taiwan compta amb quatre peces. La de gran format és 13 tongues, de Cloud Gates; contrasta amb el treball íntim de Beings, de Wang Yeu Kwn. Pel que fa a Noruega, coincideix la prestigiosa Carte Blanche amb un treball minimalista compartit entre Guiu i Ingri Fiksdal. Debuten al Mercat noms com Lara Barsacq (La grande Nymphe i Fruit tree) o Maude Le Pladec (Silent legacy). S’hi suma com artista resident des d’ara Joaquín Collado, que estrenarà Hacia un sol negro. El Mercat es converteix en plaça del Temporada Alta (l’any passat ja va succeir amb el Ritter, Dene, Voss, dirigit per Krystian Lupa al Romea) amb The Goldberg Variations, d’Anna Teresa de Keersmaeker i Alain Franco. S’obrirà el curs amb una proposta de dansa i gastronomia del Líban i es tancarà amb una companyia hongaresa que demostra l’amplitud de mires de la dansa integrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona
MÚSICA

La nova psicodèlia catalana

Girona