L'apunt

L’APUNT

Escampar ‘les flors’ per tot Catalunya

  • VÍDEO: Trailer de la composició "Made of Space" de Guy Nader i Maria Campos, que ha fet gira la temporada que ara acaba i que tornarà al Mercat de les Flors el 2023/24

Per fi s’ha trobat una fórmula perquè les produccions de dansa puguin girar per tot Catalunya. Sens dubte hi ha de tenir a veure l’increment del pressupost a Cultura de la Generalitat. Fins ara les coreografies de dansa morien, pràcticament, al Mercat de les Flors. Ara, gràcies a l’aportació de Cultura (com també ha fet al TNC i al Lliure) s’han facilitat gires de peces de Pere Faura, Laia Santanach o Guy Nader /Maria Campos. La bona notícia és que la campanya continuarà amb el Highlands de Mal Pelo i el Cyberexorcisme de Núria Guiu. La gira democratitza i escampa la cultura. El curs 22/23 el Mercat va tenir el pressupost més elevat des del 2012: 5,94 milions gràcies al creixement de la Generalitat (d’1,5 milions a 1,8) i a la partida de la cocapitalitat (l’Ajuntament va aportar de 2,5 a 3 milions). Aquest increment, però, pot ser un miratge perquè no se sap si l’aportació estatal (via Ajuntament) per reduir la descompensació històrica entre institucions culturals de Madrid i Barcelona es consolidarà. De moment, això sí, les gires catalanes estan garantides. Celebrem que els rams de flors vagin més enllà de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia