Música

FESTIVAL ACÚSTICA

Les músiques urbanes es despleguen per Figueres

El grup de Calafell Buhos va protagonitzar dijous, a la plaça Catalunya de Figueres, una de les actuacions més concorregudes de la primera jornada de l’Acústica, que havia començat unes hores abans amb dos concerts amb entrades exhaurides al Teatre Municipal El Jardí de cinc concursants de la segona edició del programa de TV3 Eufòria, i va continuar amb concerts com els de Corada, nou projecte dels figuerencs Albert Serrano i Joanjo Bosk, i Los Niños Jesús, grup de versions encapçalat pel periodista Jordi Évole, que va actuar amb una samarreta de la Unió Esportiva Sant Andreu i va tenir un record per a Pau Donés, de Jarabe de Palo.

Dijous a la plaça Catalunya, i des d’ahir també a les places Josep Pla i Doctor Ernest Vila, els visitants de l’Acústica van poder gaudir de l’Espai Food Trucks, amb una vintena de propostes gastronòmiques. D’altra banda, i tornant a l’àmbit musical, l’Acústica va tornar a posar-se en marxa ahir a la tarda amb concerts com el d’El Pot Petit, adreçat al públic infantil, i, ja al vespre, l’espectacle Les dones ja no ploren, les dones facturen, en què, invocant la ja famosa frase de Shakira, el festival ha volgut refermar enguany la seva aposta per les noves músiques urbanes convidant diferents joves talents femenins de l’Empordà. Les músiques urbanes, d’altra banda, estava previst que es despleguessin de ple aquesta nit passada amb les visites a Figueres de Figa Flawas –que ahir mateix van presentar en societat una nova cançó inspirada en els anomenats corridos tumbados, el nou estil que uneix el folk tradicional mexicà i llatinoamericà amb la música urbana més avantguardista– o els autors del Coti x Coti –The Tyets, a qui ahir van concedir també un premi Altaveu–. Les de Cala Vento, Miki Núñez, Triquell i Queralt Lahoz van ser altres de les actuacions del dia.

L’Acústica tancarà avui el gruix de la seva programació amb els concerts, a la Rambla i en diferents places de Figueres, de Julieta, La Casa Azul, Mushkaa i Stay Homas, i la celebració, a les set de la tarda, d’un espectacle de celebració dels 20 anys del festival, amb en Tortell Poltrona de mestre de cerimònies i la participació, entre d’altres, d’Albert Pla, Quimi Portet, Joan Garriga, Refree i Judit Neddermann.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona

Manrique salva el primer curs al Lliure amb un cartell molt popular

BARCELONA
ART

Clara Oliveras honora l’exili de l’avi al Mume a través d’una pala

La Jonquera
ART

El MNAC adquireix una pintura de Tamburini gràcies a una donació de la Godia

BARCELONA

La primera trobada de productors gironins d’arts escèniques serà el 18 de juny

salt
la bisbal d’empordà

Més de 40 espectacles i una aposta pel circ inclusiu en la Fira del Circ al Carrer

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Sónar 2024

La IA ens farà la bugada, no les cançons

BARCELONA
Crítica

Aquells que moren quan estimen