Música

Música

L’Acústica suma 120.000 espectadors a la 20a edició

Més de 120.000 espectadors situen L’Acústica de Figueres com un dels esdeveniments musicals més multitudinaris del país i fan que els seus organitzadors parlin d’“èxit de públic absolut”. L’aposta per la nova escena musical catalana, combinada amb quatre dies de concerts plens, els anima a definir el festival, “més que mai, com el gran aparador de música del país”.

Avui es tanca la 20a edició del festival amb les actuacions d’Ambauka i l’Orquestra Di-Versiones a la Rambla de Figueres. Les propostes del nou pop urbà català de grups com The Tyets, Figa Flawas, Julieta, Mushkaa, Lal’Ba, Triquell o Queralt Lahoz són les que més capacitat de convocatòria han tingut, juntament amb els concerts de músics com Stay Homas, La Casa Azul o Socunbohemio. Els responsables de L’Acústica destaquen la renovació, a dalt i a baix de l’escenari: “Es consolida el relleu generacional tant dels artistes com del públic, gràcies a una programació que fa una mirada de present amb grans perspectives de futur”, apunten en les valoracions finals.

Diferents generacions

Un altre dels factors que han consolidat L’Acústica, en opinió dels organitzadors, és l’oferta per a un públic intergeneracional i familiar, que ha pogut gaudir de propostes tan variades com Buhos o Los Niños Jesús, el grup format pel periodista Jordi Évole, i de les actuacions de l’Acustiqueta protagonitzades per El Pot Petit o Ambauka. També ha destacat en la programació l’espectacle 20 anys Acústica que ha liderat Tortell Poltrona i que ha comptat amb cantants de primer nivell com Albert Pla, Quimi Portet, Joan Garriga, Raül Refree o Judit Neddermann. Han ofert un repàs de cançons del seu repertori que formen part de la història musical de Catalunya, però també del festival.

El festival Acústica es va inaugurar dijous passat amb dues sessions amb les entrades exhaurides d’Eufòria en Concert, al teatre municipal el Jardí, amb la presència de Jim, la guanyadora del talent show de TV3, i dels quatre finalistes, Tomàs, Sofia, Alèxia i Carla. Divendres a la nit va tenir The Tyets com a cap de cartell, amb el seu gran èxit Coti x coti, i altres noms potents com Miki Núñez, Figa Flawas, Queralt Lahoz o Triquell. Dissabte a la nit van actuar-hi Stay Homas, La Casa Azul, Julieta, Socunbohemio i Mushkaa, entre molts altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia