Cinema

Cinema

El cinema documental d’autoria catalana, a Temporada Alta

La programació cinematogràfica del festival Temporada Alta està feta en coordinació i col·laboració amb el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona i el Cinema Truffaut

Temporada Alta continua apostant pel cinema en la seva programació multidisciplinar i enguany inclou 6 produccions cinematogràfiques que es veuran entre el 30 de setembre i el 10 de desembre, dates en què se celebra el festival. En aquesta 32a edició destaquen els films documentals d’autoria catalana, tot i que també hi ha presència de ficció.

La programació de cinema de Temporada Alta compta amb una part important de cinema documental sobre el nostre entorn més immediat, però sense oblidar peces de ficció tant de dins com de fora de Catalunya. Entre les propostes d’aquest any hi ha El vent que es mou, la proposta de Pere Puigbert, reconegut pel tractament de la natura en les seves pel·lícules. Aquest nou film se centra en el dia a dia d’una sèrie de persones empordaneses que conviuen amb la tramuntana des de les seves vides laborals.

Velvet Suite (homenatge a la Velvet Underground), creada per Manuel Huerga, vol deixar constància del concert que va tenir lloc a Banyoles l’any 2022 on Pascal Comelade i Lee Ranaldo (de Sonic Youth) van reviure la dinàmica de la Velvet Underground, el grup novaiorquès de Lou Reed i John Cale que a finals dels anys seixanta van obrir camí en el món del rock.

Pere Solés també portarà una proposta de teatre documental amb la comèdia Matusalem, que s’endinsa en el camp de la longevitat. En pantalla es veuran nonagenaris, xamans que proclamen una solució màgica a l’envelliment i investigadors científics que fa anys que treballen en el tema.

Pel que fa a la ficció, la programació inclou Un sol radiant, una pel·lícula de Mònica Cambra i Ariadna Fortuny en la que, des dels ulls d’una nena d’onze anys, reflexionen sobre la complexitat de la mort i la celebració de la vida; i Aftersun, meitat pel·lícula de suspens i meitat pel·lícula de superació, creada per Lluís Galter per dinamitar les convencions del cinema.

A Sonoma (le film, pas le spectacle), Xavi Lozano i Albert Pons s’endinsen en l’univers de Marcos Morau i la seva companyia, La Veronal, durant el procés de creació de la seva obra mestra, Sonoma, un espectacle de dansa que proposa moviments i estètiques hipnòtiques que recorden velles cultures i rituals. La proposta del coreògraf valencià es va poder veure el 2020 dins el marc de la programació A Distància de Temporada Alta i el 2021 en el Teatre Municipal de Girona. Ara, en paral·lel amb els mateixos actors, Lozano i Pons han creat una ficció reproduint de forma contemporània l’atmosfera de l’espectacle. La programació cinematogràfica del festival Temporada Alta està feta en coordinació i col·laboració amb el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona /Cinema Truffaut.

El curt, d’Albert Serra

El curtmetratge de Temporada Alta 2023 ha estat encarregat a Albert Serra, el director i productor banyolí reconegut internacionalment per comptar amb un univers creatiu molt particular. El curt se centra en la figura de l’intèrpret i en el moment de la improvisació, quan encara queda espontaneïtat però comença a emergir la veritat escènica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa