Arts escèniques

DANSA

Olga Pericet i Daniel Abreu ballen a l’interior de la guitarra

Aquest divendres s’estrena una coreografia d’Olga Pericet i Daniel Abreu al Canal, a Salt. La materia. De la Leona a la Invencible és una coproducció del Mercat de les Flors i els Teatros del Canal, de Madrid (totes dues sales la programen pel gener del 2024). Per a Pericet, una de les renovadores del flamenc, en aquest treball es balla a l’interior de la guitarra. La peça forma part d’una trilogia inspirada en l’instrument del lutier Antonio de Torres, que va definir les bases de la guitarra espanyola actual.

Com veurà el públic que estan ballant dins d’una guitarra? Per a Pericet, es pot detectar “en el moment que cada ballarí prova de trepitjar com ho fa l’altre”, és una metàfora perquè li interessa el flamenc despullat d’artificis.

Els dos coreògrafs uneixen els seus talents reconeguts en aquesta peça. Pericet és Premi Nacional de dansa en la modalitat d’interpretació i ha rebut el premi Max a la millor intèrpret de dansa per Un cuerpo infinito (2020) i el Max de les arts escèniques a la millor intèrpret femenina de dansa per Pisadas (2015), una obra que es va poder veure al Mercat de les Flors i que compartia escenari amb Juan Carlos Lérida. Pel que fa a Abreu, és també Premi Nacional de dansa en la categoria de creació i ha rebut el Max a la millor coreografia, millor espectacle de dansa i millor intèrpret masculí de dansa per Desnudez (2018).

La Leona, el primer capítol de la trilogia, va prendre el nom amb què el lutier va batejar la seva guitarra el 1854. El 1884, elaboraria La Invencible. Ara, Pericet preveu interpretar aquestes dues peces de la trilogia els pròxims dos anys. Es dona temps, doncs, per completar la trilogia o fer qualsevol altra creació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid