Cultura

El Palau de la Música es proposa ser tan conegut com la Sagrada Família

El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha referit aquest dissabte al Palau de la Música de Barcelona com "el temple de la música catalana per excel·lència" i "punt fort de la nostra cultura i de la nostra personalitat nacional". Ho ha dit en l'acte institucional amb motiu del centenari de la inauguració de l'edifici dissenyat per Lluís Domènech i Montaner, en què també ha assistit l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el director general del Instituto de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), depenent del Ministeri de cultura, entre d'altres autoritats.

El grup teatre Els Comediants han amenitzat una jornada festiva i multitudinària, per als centenars de visitants que han aprofitat l'efemèride per conèixer el Palau de la Música per dins, ja que es feia jornada de portes obertes.

Precisament, el president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Fèlix Millet, ha remarcat que un dels reptes de futur és que l'edifici, decretat l'any 1997 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, sigui tant conegut "com és coneguda la Sagrada Família".

La festa d'avui ha començat amb una crida musical davant de la façana del Palau, al carrer Sant Pere Més Alt i una actuació dels Comediants, que ha portat els assistens cap a la plaça del Palau, on el president de la Generalitat, José Montilla, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el president del Palau, Félix Millet, han inaugurat oficialment el centenari.

Després, el Palau ha obert les portes perquè la gent pugui visitar de manera gratuïta l'interior de l'edifici que compleix 100 anys i que es va restaurar fa poc. L'activitat compta també amb les actuacions de la bàndÈria del Taller de Músics, el Quartet Brossa i el Cor Jove de l'Orfeó Català, dirigit per Esteve Nabona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.