Cultura

Teulada als 128 anys

Joan Rigol, president del Patronat de la Sagrada Família, va afirmar, sense donar dates, que la generació que ara té uns 40 anys podrà veure finalitzades les obres del temple i que "deixarem obsoleta la dita això no s'acabarà mai, com les obres de la Sagrada Família".

Com tot futur, aquest també és incert, però els responsables de la construcció han volgut concretar que el setembre del 2010 ja es podrà obrir el temple al culte, que abans de l'agost ja tindrà l'interior enllestit.

"Hem volgut prendre el compromís davant els mitjans de comunicació perquè les obres ja estan molt avançades", va declarar Jordi Bonet, arquitecte en cap de les obres del temple.

Dues fites faran possible el tancament de la nau central, la finalització de l'absis, amb el magnífic hiperboloide central (recolzat en una complexa xarxa de voltes) pel qual entrarà bona part de la llum que il·luminarà el temple, i les estructures adjacents a la façana de la Glòria, que permetran construir les cobertes de la nau central, de 4.500 metres quadrats.

"No ens podem permetre cap error i per això hem dut a terme un projecte únic al món: construir l'estructura de l'hiperboloide a nivell de terra, amb peces encofrades i, un cop comprovat que els resultats són òptims, la traslladarem a peces i la muntarem on correspon", va detallar Bonet, que, entre d'altres detalls, va comentar que els seients del cor del presbiteri mantindran la simplicitat prevista per Gaudí i que s'han aixecat quatre grans columnes amb pòrfir, "el material més noble de la Terra", afegint l'anècdota que "Gaudí va dir que a la Sagrada Família tot era providencial, i quan ens van arribar els blocs de pòrfir en vam veure un de tan gran que vam decidir reservar-lo per a l'altar".

Orgue provisional
Joan Rigol va comentar que l'skyline habitual del temple variarà notablement amb la coberta central afegida a les 8 columnes que actualment tothom té presents, i també va parlar de l'orgue d'acompanyament: "No serà el definitiu que Gaudí va imaginar, potser en un futur el podrem construir; està previst que hi hagi moments en què soni simplement per afavorir el recolliment i la contemplació de l'obra, no oblidem que és una església, amb caràcter universal, però una església i no un parc temàtic".

Finalment, Joan Rigol va admetre que s'ha notat la crisi: "En l'últim any hem baixat les visites de l'ordre d'un 15%, però seguim avançant al nostre ritme, i ho podem declarar, precisament, en un moment en què s'han anunciat la paralització d'altres grans obres", com ara la reforma de la plaça de Les Arenes i el gratacel de la Sagrera, dissenyat per Frank Gehry.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU
música

Cala Vento versiona ‘Pau’ d’Els Pets en el seu vintè aniversari

girona
cinema

Nous membres d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català

barcelona
cultura

Nova passarel·la per veure millor les petjades de dinosaure al jaciment

Fumanya
Kike Maíllo
Director de cinema

“Quan l’èxit no neix del talent, és efímer i buit”

Barcelona