Cultura

Joan Miró, fill adoptiu de Sóller

Art

El ministre de Cultura, César Antonio Molina, ha assistit avui al nomenament del pintor català Joan Miró com a fill adoptiu a títol pòstum de la localitat mallorquina de Sóller, d'on procedien la seva mare i el seu avi.

Durant la seva infància, Miró acudia sovint amb la seva mare a Sóller, un poble emmarcat a les muntanyes de la Serra de Tramuntana que destaca per la seva activitat artística i que ha atret nombrosos pintors, com Joaquim Mir, Santiago Rusiñol, Bernareggi i Antoni Gelabert.

Per aquests llaços que van unir l'artista català amb el poble mallorquí, el seu ajuntament ha celebrat un ple extraordinari per aprovar aquest nomenament, en un acte al qual també han acudit el president del govern, balear Francesc Antich; el delegat del govern espanyol a les Illes Balears, Ramon Socias, i la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, entre d'altres autoritats. Després del seu nomenament com a fill adoptiu, el ministre Molina ha destacat que Miró és "un dels artistes més significatius" del panorama artístic espanyol i ha explicat que l'acte suposa recuperar el seu costat més terrenal, davant del Miró "aeri" autor de les constel·lacions.

"La poesia, de la mateixa manera que l'art, es manifesta quan existeix la sensació de pertinença a un lloc", ha indicat el ministre, després de la qual cosa ha ressaltat el paper que va jugar l'avi matern de Miró, resident a Sóller i al qual l'artista tenia un especial afecte, en la seva formació com a persona i com a pintor.

Un nét del pintor, Joan Punyet Miró, ha estat l'encarregat de recollir una placa amb el nomenament. En un emotiu discurs, Punyet Miró ha parlat de les arrels familiars i sentimentals que unien el seu avi amb el municipi.

"Tots vosaltres porteu Miró a la sang", ha afirmat dirigint-se als assistents a l'acte, després de la qual cosa ha conclòs el seu discurs amb: "Visca Sóller".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MÚSICA

El Sónar trasllada l’univers immersiu dels Chemical Brothers a Casa Batlló

BARCELONA
Cinema i sèries

El GAC ofereix 54 beques per escriure guions amb una dotació de 500.000 euros

Barcelona

Sílvia Pérez Cruz aspira a cinc premis Alícia de l’Acadèmia de la Música

BARCELONA
Música

Carles Viarnès porta la fusió de música clàssica i moderna amb l’orgue de la Casa de Cultura

Girona
La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte
ART

La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte

GIRONA
La crònica

Maria Schneider tenia raó

Art

Inundart proposa passejar pel Barri Vell tot escoltant veïns sobre la gentrificació

Girona
Música

Blanes Arran de Mar s’estrenarà amb Mayte Martín i Albert Pla

Blanes
Música

El Festival Itinera ha programat 250 concerts en micropobles de Catalunya

Girona