cultura

Pep Sala torna al bar

Pep Sala obrirà el 12 de novembre a La Sitja de Fornells de la Selva la seva nova gira acústica ‘A la taverna d'Old John', entre la música celta i el ‘bluegrass'

L'1 d'octubre, Pep Sala va tancar al teatre L'Atlàntida de Vic la gira Circ Global, en un concert molt llarg i molt especial, amb diversos convidats i una nova resurrecció de Los Catalanes: ell i els seus músics vestits de monges per interpretar “alguns dels temes més horteres dels Beatles”. Ob-la-di, ob-la-da, posem per cas. I poc més d'un mes després, Pep Sala tornarà a la carretera amb una nova gira, que començarà el divendres 12 de novembre al teatre del centre cultural La Sitja de Fornells de la Selva (22h; 15 euros l'entrada anticipada i 18 euros a taquilla). La gira es titula Pep Sala en concert a la taverna d'Old John i, fins al maig vinent, voltarà pels Països Catalans amb un escenari que reprodueix una autèntica taverna, amb barra i cambrer polivalent, i on Sala i els seus músics tocaran temes de totes les seves èpoques, inclosos Sau i La Banda del Bar, amb un plantejament acústic en què predominaran les sonoritats properes a la música celta, el folk i el bluegrass, tots ells estils amb els quals Sala ha experimentat en altres ocasions.

Pep Sala ha triat el nou teatre de Fornells per començar la gira perquè era “ideal” per a aquesta nova proposta escènica –el dia abans hi faran l'assaig general de la nova gira– i també per totes les facilitats que els han donat l'Ajuntament de Fornells i el director de La Sitja, Mateu Ciurana. “No reivindico la taverna per una qüestió alcohòlica, sinó perquè tots els músics del món hem començat a tocar en bars i tavernes, perquè no tenim altres espais per fer música. Per exemple, jo vaig començar tocant el piano en un bar de Rubí on hi havia senyores que fumaven molt [riu]. Anys més tard, això em va inspirar la cançó Bona nit, Rubí”, explica Sala, que en aquesta nova gira, bàsicament de teatres i auditoris, estarà acompanyat per “tres veterans”: José Luis Pérez (guitarres acústiques, banjo i dobro), Simone Lambregts (violí i mandolina) i Ramon Altimir (piano, acordió i veus). El cinquè element és Joan Autonell, tècnic, bàrman i percussionista eventual. Serà un concert d'unes dues hores, en què no hi faltarà el sentit de l'humor. La gira ja té diverses etapes confirmades, com ara Campdevànol, on arribarà el 13 de novembre a la sala Diagonal de Nit (23.30h, 15 euros) i Barcelona, on Pep Sala ha tornat a triar Luz de Gas com a escenari per al concert del 16 de desembre.

Justament, a Luz de Gas es va enregistrar íntegrament el concert que es pot veure en el doble DVD que deixa testimoni de la gira Circ Global, juntament amb un documental sobre la gravació del concert i altres continguts extres. Una altra novetat imminent és el disc en directe que Pep Sala ha enregistrat, també a Luz de Gas, amb el cantant de Marillion, Steve Hogarth, per donar suport econòmic a les activitats de l'ONG Carumanda. A més, Pep Sala ha produït el disc de l'òpera L'home del paraigua, sobre Vicenç Ferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona