cultura

Dalí, sense barreres

L'organització de visites guiades als museus del triangle dalinià –Figueres, Púbol i Portlligat–, adaptades per tal de facilitar-hi l'accés de persones cegues i discapacitades visuals, és un dels projectes i programes específics que s'impulsaran gràcies al conveni signat ahir a Barcelona per l'ONCE i la Fundació Gala-Salvador Dalí. També està previst que l'ONCE ofereixi diversos cursos al personal de la fundació empordanesa sobre tècniques d'acompanyament a les persones amb ceguesa o deficiència visual.

L'acte de signatura va estar protagonitzat, ahir a la seu de l'ONCE a Barcelona, per la delegada territorial de l'organització a Catalunya, Teresa Palahí, i el secretari general de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Lluís Peñuelas.

“És un honor signar aquest conveni i també una necessitat. La fundació té com a voluntat que els nostres espais restin oberts a la societat i siguin accessibles a tots els col·lectius. Farem tot el possible perquè les persones cegues estiguin als nostres museus com a casa seva”, va dir Peñuelas, que va afegir: “És un primer pas. Volem que tota l'obra de Dalí, especialment la literària, també sigui accessible”. En nom de l'ONCE, Palahí va dir: “Aplaudim el privilegi que l'univers dalinià s'acosti a les persones cegues i deficients visuals. Així podrem conèixer de més a prop l'obra d'un artista únic al món, primer a Púbol i després a la resta d'espais museístics de la fundació. És un signe de normalitat que el nostre col·lectiu tingui accés a la cultura. Ens iguala i ens fa més lliures”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA