cultura

Els Dalí baten el rècord del 2004

El triangle dalinià supera les xifres del centenari, amb 1,4 milions de visitants

Es veia a venir que el 2011 seria un any de rècords quan a finals d'agost, amb la temporada turística encara oberta, els museus Dalí ja superaven el milió de visitants, i en efecte, la Fundació Gala-Salvador Dalí ha tancat l'exercici, segons el balanç facilitat ahir, amb 1.431.748 visites registrades als quatre espais que gestiona: el museu de Figueres, l 'exposició de joies, el castell de Púbol i la casa de Portlligat. Aquesta xifra suposa un augment del 7,61% respecte de l'any anterior, i bat, a més a més, el rècord històric de visites que es va establir el 2004, l'any del centenari de l'artista, en què 1.398.180 persones van passar pels museus del triangle dalinià, un 21,19% més que l'any abans de la commemoració, l'augment més espectacular registrat fins ara.

En detall, l'Espai Dalí Joies, amb 281.049 visitants el 2011, i el Castell Gala Dalí de Púbol, amb 125.868, són els que experimenten increments més notables, del 18,68% i el 18,52%, respectivament. El Teatre Museu Dalí, incloent-hi les entrades a l'oferta nocturna de l'estiu, ha rebut 916.560 visitants, quasi un 4% més que el 2010, i la Casa Dalí de Portlligat supera en un 2,04% les dades de l'any anterior, amb 108.271 visites. Els espais museístics que gestiona la fundació superen el milió de visitants cada any des de l'exercici del 2002.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA