cultura

De Dylan a Alejandro Sanz, en 23 nits musicals a Cap Roig

Clipper's, l'empresa que dirigeix el festival des d'aquest any, manté la seva línia eclèctica, en un cartell que inclou 27 artistes en 23 nits, del 14 de juliol al 18 d'agost

El preu mitjà de les entrades ha baixat de 70 a 64 euros

Els Amics de les Arts i Mishima representen el nou pop català

Comença una nova etapa per al Festival Jardins de Cap Roig, sota la direcció de l'empresa barcelonina Clipper's i el seu màxim responsable, Juli Guiu, però el que no canvia substancialment és la filosofia del festival patrocinat per La Caixa, que manté la seva aposta per grans noms consagrats de l'escena internacional, al costat de noms molt populars de la música espanyola i la presència del nou i vigorós pop català en dues nits, les protagonitzades per Els Amics de les Arts i Mishima, amb La Iaia i Bremen com a respectius artistes convidats. En aquest capítol, és gairebé una curiositat que Quimi Portet sigui el convidat o teloner del belga Milow, que va ser número 1 a mig Europa amb la seva versió del tema Ayo Technology.

Bob Dylan (1941) tornarà a Cap Roig per inaugurar el festival el 14 de juliol, sis anys després de la seva primera actuació en el festival empordanès. Dylan, sens dubte un dels músics més influents de la història de la música popular, aprofitarà que el dia abans actua en el Festival Internacional de Benicàssim, en un context molt diferent, per tornar a Cap Roig, gràcies també a la intermediació de l'històric promotor de concerts Gay Mercader, com va destacar ahir Guiu.

Altres artistes que ja han actuat a Cap Roig anteriorment i que hi tornen aquest any són Paul Anka (1941), que hi va cantar el 2007 i el 2008; el guitarrista i cantant George Benson (1943), que hi va actuar per última vegada ara fa dos anys, i artistes estatals com ara Miguel Bosé –que continua amb el reciclatge dels seus èxits, amb Papitwo–; el ballarí Joaquín Cortés, amb el seu espectacle Calé; Rosario, una cantant fidel als escenaris gironins, i Chambao, que trenca un silenci de quatre anys amb un nou disc de fusió flamenca.

El programa de Cap Roig inclou el gran crooner nord-americà Tony Bennett (1926), que, després del deu disc de duets
i de l'emocionant Body and soul amb Amy Winehouse, està portant a terme la seva última gira mundial, amb un repertori d'estàndards avalat sobradament pels 50 milions de discos que ha venut als cinc continents. En el cartell destaca una altra clàssica: la soprano neozelandesa Kiri Te Kanawa, que protagonitzarà la nit lírica del festival, acompanyada per l'Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Julian Reynolds.

Una de les presència més sorprenents d'aquesta edició és la de Ben Harper, un dels cantautors nord-americans més influents dels últims anys. L'apartat internacional es completarà amb la cantant nord-americana de jazz Madeleine Peyroux, el cantautor britànic James Morrison i els escocesos Simple Minds, en una gira mundial anomenada 5 x 5, perquè interpreten cinc cançons de cadascun dels seus primers cinc discos, que marquen també la seva millor època, a principis dels anys vuitanta.

També passaran per Cap Roig els incombustibles Hombres G, així com Manolo García, amb Los días intactos; Sergio Dalma, que interpretarà els clàssics italians dels dos Via Dalma; Russian Red i el seu Fuerteventura, i per tancar el festival, Alejandro Sanz, que oferirà a Cap Roig el seu únic concert d'aquest estiu a tot Europa.

EL PRESSUPOST

2,9
milions d'euros
és el pressupost del festival pel 2012, la qual cosa representa mig milió d'euros menys respecte al 2011, en què va ser de 3,4 milions.

LES LOCALITATS

2.118
localitats
és l'aforament del festival amb la nova grada instal·lada per la multinacional suïssa Nussli. Són 80 localitats més i es promet més comoditat.

Entrades a la venda el dia 2 de maig

Les entrades del Festival Jardins de Cap Roig es posaran a la venda dimecres, dia 2 de maig, a les 9 del matí, a través de Ticketmaster. Els preus de les entrades es mouen entre els 20 euros que costen les més barates de Chambao i Hombres Gfins als 260 euros que poden arribar a costar les localitats més cares (llotja VIP) de Dylan i Alejandro Sanz. En tot cas, l'organització va destacar que el preu mitjà de les entrades del festival ha baixat de 70 a 64 euros respecte a l'any passat. Aquest any, el festival estrena un nou escenari i una nova grada, amb 2.118 localitats: 80 seients més que fins ara.

Clipper's reforma la grada, l'escenari i l'aparcament

El Festival Jardins de Cap Roig aprofita el canvi de direcció per introduir diverses millores en la infraestructura del recinte, dins l'històric jardí botànic
X. Castillón

Hi ha pocs llocs tan adequats per fer un festival d'estiu com els jardins de Cap Roig, però sempre s'hi poden introduir millores, i això és el que ha decidit fer el seu nou director, Juli Guiu (Clipper's), que ha canviat tant la grada com l'escenari –ara té una forma més panoràmica–, i ha ampliat la zona de pàrquing. Tot plegat, per “garantir una major comoditat del públic”. Aquesta va ser una de les consignes a la presentació del festival, en què Jaume Giró, director executiu de La Caixa, va dir que, per a la seva entitat, Cap Roig representa “més que un patrocini, una complicitat amb el territori”. També hi van intervenir els representants municipals de Palafrugell i Mont-ras i el president de la Diputació, Jaume Torramadé, que va dir que Cap Roig és “un actiu important de les comarques gironines” per atreure “turisme de qualitat” i reactivar l'economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.