cultura

música

Crònica

Garantia de qualitat

Té 69 anys i una carrera musical que supera el mig segle. Hi ha molts puristes del jazz que no el suporten perquè en els anys vuitanta va tenir uns quants èxits multitudinaris amb cançons que es podien situar en la frontera entre el pop melòdic, el jazz ambiental i el funk més proper a la disco-music que triomfava en aquell moment. Per a l'ortodòxia jazzística, George Benson era simplement un traïdor. Els gossos borden, però la caravana avança, deia aproximadament el proverbi àrab citat per Truman Capote. Així que George Benson continua igual que sempre, fent la música que li agrada, amb una vitalitat encomiable, i una professionalitat a prova de bombes i de crítics amb mala llet.

George Benson va tornar diumenge a Cap Roig, on ja va actuar el 2006 i el 2010. Una bona prova que res no canviarà la seva manera d'entendre l'ofici, és que l'any passat va publicar un nou disc, Guitar Man, un àlbum de versions instrumentals d'èxits aliens que, aparentment, és el motiu o l'excusa d'aquesta nova gira. D'aquest últim disc diumenge només en va sonar una cançó, The lady in my life, una balada de Michael Jackson, i els altres catorze temes de la nit van ser els inevitables en qualsevol disc de grans èxits de George Benson: des de Nature boy, el gran clàssic de Nat King Cole, fins a la final On Broadway, allargada amb un imponent solo de bateria i un lluïment instrumental general per part de la banda –dos teclats, bateria, guitarra i baix– dirigida per David Garfield. Entre aquestes dues peces i composicions instrumentals com Beyond the sea (La mer), més properes a les arrels jazzístiques de Benson, no hi van faltar balades com Nothing's gonna change my love for you i altres cançons més ballables com ara Lady love me (one more time), Turn your love around, la sempre efectiva Give me the night i, ja en els bisos, Never give up on a good thing, que són un immillorable retrat de l'esperit hedonista dels vuitanta. A més de ser un guitarrista que sap fer parlar el seu instrument i un cantant que pot fer sonar les seves cordes vocals com les d'una guitarra, Benson és també tot un professional de l'espectacle, que acaba els concerts amb un gran somriure i no es cansa mai de donar la mà als seus incondicionals, per als quals el Guitar Man és encara garantia de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi