cultura

música

Maïa Vidal inspira la cuina d'Estruch en l'obertura del Gastromusical 2012

‘La cuinera de les sensacions' i la cantant maridaran a El Molí de l'Escala productes lactis, del mar i de la terra amb el particular univers sonor de l'artista

La cuinera Montse Estruch (el Cingle, Vacarisses) obrirà avui (21h arribada, 21.30h sopar, 23h concert), juntament amb la cantant Maïa Vidal, una nova etapa del cicle Gastromusical que organitza El Molí de l'Escala amb el xef Jordi Jacas al capdavant. Es tracta d'una nova etapa, perquè en aquesta vuitena edició, Jacas ha convidat altres cuiners a utilitzar els fogons de casa seva per elaborar les menges que els inspirin els artistes seleccionats conjuntament amb Francesc Viladiu (Alter Sinergies) o la seva obra. Montse Estruch, considerada la cuinera de les sensacions, no podria ser més adequada per a la tasca encomanada. Estruch no coneixia Maïa Vidal, i pel que explica l'organització, sembla que l'ha acabat captivant. Vidal (Santa Barbara, Califòrnia, 1988) és cantautora, però no només això, també és arranjadora i artista visual. Nascuda als Estats Units, a Califòrnia, es va traslladar molt jove a viure a Brooklyn i Ithaca, Nova York, on va començar a estudiar violí, i va formar la seva primera banda, Kiev, un grup femení punk, a l'institut. Posteriorment, va iniciar un nou projecte artístic, Your Kid Sister, quan era estudiant d'art a la Universitat Concordia de Mont-real. Aquest projecte era una mena d'homenatge a Rancid, la seva banda punk rock favorita, un estil, però, del qual posteriorment s'ha distanciat. El 2009, després de passar una època a París, Vidal es va establir a Barcelona, on resideix. La seva música és una amalgama d'influències, en què barreja molts estils, des dels Rancid, passats pel seu tamís, a la música de carrer francesa, la chanson, artistes i grups com ara Camille, Feist, Yann Tiersen, i sonoritats que remeten directament a valsos, el gospel, el folk, cançons de bressol o guitarres indie-rock. El seu primer treball en el seu projecte en solitari és God is my bike (Crammed Disc/Karonte, 2011). L'àlbum va ser enregistrat a Barcelona i coproduït per Giuliano Gius Cobelli, que hi toca la trompeta i la bateria, mentre que Marc Ribot toca la guitarra en dos temes. Vidal, que a més de cantar, també toca el violí, l'acordió, el clarinet, el piano i instruments de joguina, ha inspirat a Estruch un menú que es composa, sobretot, de productes lactis, del mar i de la terra. El menú està dividit en tres apartats: Colors, composat per vellut de tomàquet de Llofriu, mató de Fonteta i gambes de Palamós; Regal del mar i de la terra i Blanc, la fruita, les flors, composat amb blanc del formatge, figues, flors i herbes aromàtiques.

El segon capítol del Gastromusical d'enguany, el protagonitzaran el proper 8 d'agost Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien i el cuiner de Llafranc (Casamar) Quim Casellas.

LA DATA

2010
Any
en què Maïa Vidal va publicar el seu primer disc en solitari, ‘God is my bike'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.