cultura

música

Luz Casal, Carlos Núñez i Sílvia Pérez, a Sons del Món

El festival de Vilabertran i Roses s'amplia a Castelló d'Empúries, on Núñez actuarà a la plaça de la basílica

Sons del Món aposta fort pel vi i Joanjo Bosk cantarà entre les vinyes de La Vinyeta

El festival Sons del Món, que ja va anunciar l'actuació de Manel a la Ciutadella de Roses –s'han venut un miler d'entrades per a aquest concert, per al qual s'esperen unes 2.200 persones– va anunciar ahir la resta del seu cartell, que es tancarà el 27 de juliol a la Ciutadella amb l'única actuació que farà Luz Casal aquest estiu a l'Estat espanyol, al mig de tota una sèrie de concerts per França. A la Ciutadella, també hi actuaran Los Chicos del Coro, que tindran com a convidada la coral del Centre Escolar Empordà, de Roses.

Al recinte monàstic de Vilabertran, on va néixer aquest festival molt vinculat al patrimoni arquitectònic, la gastronomia i el vi de l'Empordà, hi haurà dos concerts: un de protagonitzat per dues grans promeses del pop català, Blaumut i Joan Dausà i Els Tipus d'Interès, i un altre, per la cantant palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz, que hi presentarà amb la seva banda les cançons d'11 de novembre. Com és habitual, abans d'aquests concerts hi haurà la possibilitat de sopar abans a l'aire lliure, a l'hort del Prior (20.45 h), amb capacitat per a 150 comensals.

Aquest any es mantenen les sortides nocturnes en catamarà, amb música en directe, per la badia de Roses, i hi ha dues novetats importants: la incorporació de Castelló d'Empúries a un festival que, en el futur, preveu expandir-se per tot l'Empordà, i una aposta encara més decidida pel vi, simbolitzada amb el nou subtítol del festival –Vi & Music. Empordà– i la col·laboració amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona per promocionar la Ruta del Vi DO Empordà. A més dels maridatges que el sommelier rosinc Roger Viusà fa en la majoria dels concerts entre la música de l'artista i un vi determinat de la DO Empordà, aquest any el festival s'obrirà el 20 de juny a la capella del convent de Santa Clara de Castelló, amb un acte introductori en què ja es podran tastar els vins triats per Viusà –explicats per la sommelier Anna Vicens–, mentre la cantant empordanesa Laia Vehí interpreta versions dels artistes que actuaran en el festival, amb Jazz de Copes Trio.

El cantautor empordanès Joanjo Bosk oferirà un concert al mig de les vinyes del celler La Vinyeta, de Mollet de Peralada, mentre el públic gaudeix d'una posta de sol de l'Empordà, un aperitiu i un dels vins del celler. Després hi haurà un sopar a càrrec del xef figuerenc Jordi Castelló (I Cook It).

La incorporació de Castelló d'Empúries a Sons del Món –regulada per un conveni trianual, com en el cas de Roses– es concretarà en un concert del gaiter gallec Carlos Núñez, en format de trio, a la plaça de la basílica de Castelló, un altre gran espai monumental com la canònica de Vilabertran i la Ciutadella de Roses. En aquest concert, amb capacitat limitada a 400 persones, Núñez repassarà la seva carrera i presentarà la cançó que serà la sintonia oficial de la volta ciclista a Espanya.

Organitzat per Promo Arts Music (Acústica, Estrenes) i els tres ajuntaments implicats, amb un pressupost de 201.000 euros –50% d'institucions i patrocinadors–, el sisè Sons del Món es va presentar ahir al restaurant Plaça del Vi, 7, que dirigeix Viusà a Girona, amb l'assistència dels alcaldes de Roses i Castelló i el president del Patronat de Turisme, tots els quals van destacar la importància de Sons del Món com a esdeveniment cultural i gastronòmic, reforçat ara amb nous paquets turístics que inclouen sopars, nits d'hotel i visites a cellers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA