cultura

Febre daliniana

Montse Aguer, directora del centre d'estudis del pintor, diu que no cal una antològica a Barcelona per la proximitat amb Figueres

L'antològica del Reina Sofia ja és la més visitada de la història dels museus madrilenys

L'exposició antològica de Salvador Dalí, primer al Centre Pompidou de París i després al Museu Reina Sofia de Madrid, ha trencat tots els rècords. A la capital francesa va arribar gairebé als 800.000 visitants, una xifra només superada al Pompidou per l'anterior exposició del pintor empordanès, el 1979. A Madrid, la setmana passada, l'exposició, que es tanca el 2 de setembre, va superar els 630.000 visitants, cosa que la situa com la mostra més visitada de la història a la ciutat.

L'èxit fora mida, doncs, continua lligat al nom de Dalí, però Barcelona quedarà fora de la febre daliniana d'aquesta magnífica antològica. Ja va quedar clar des del principi que la mostra no passaria per la capital catalana, entre altres coses perquè els prestadors de les obres no estan disposats a deixar peces per a un projecte que, entre les dues ciutats, s'ha allargat vuit mesos. Així ho ha corroborat Montse Aguer, directora del Centre d'Estudis Dalinians i co-comissària de l'exposició, a l'agència de notícies ACN. Aguer també ha assegurat que, tot i que no hauria estat possible, “no hi ha hagut una aproximació per part de Barcelona”. Segons Aguer, a més, no és tan urgent que Barcelona sigui el marc d'una exposició de Dalí d'aquesta magnitud, per la seva proximitat amb Figueres. “El Teatre-Museu Dalí de Figueres és igualable a aquesta exposició perquè va ser ideat i dissenyat pel mateix pintor i perquè aplega una representació absoluta de la seva obra.” En aquest sentit, la directora del Centre d'Estudis Dalinians ha lamentat que moltes vegades s'enfoqui aquests debats “des de la centralitat de Barcelona”, quan Figueres “està a menys de dues hores en alta velocitat”. Això sí, l'antològica reuneix obres de museus d'arreu del món, algunes tan emblemàtiques com La persistència de la memòria, que rarament surt del MOMA de Nova York, i La pesca de tonyina, que no se sol moure de la col·lecció Ricard de Marsella.

De la febre daliniana no se n'escapen tampoc els museus del triangle dalinià (Figueres, Cadaqués, Púbol), que aquest any podrien superar el rècord de l'any 2012 d'1.076.050 visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CIRC

Nou de cada deu espectacles de sala han exhaurit localitats al Trapezi

BARCELONA
TEATRE

El TNC produeix la darrera farsa dels VVAA: una festa amb Britney Spears “de tòtem”

BARCELONA
ART

El museu Morera de Lleida rep 13.500 visitants durant el mes de portes obertes

LLEIDA
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona