cultura

El Pin i Soler, desert

Miquel Cabal guanya el Vidal i Alcover per la traducció del clàssic rus ‘Petersburg' i Pau Berenguer, el Tinet de narrativa curta

La xifra de participació al premi de novel·la Pin i Soler era, amb 93 obres presentades, la segona més alta de la història d'aquesta convocatòria, dotada amb 21.000 euros i la publicació de l'obra guanyadora a Columna, i que és la cirereta dels premis Ciutat de Tarragona, que es van entregar ahir. Però el jurat “no ha arribat a un acord per establir un guanyador final” i el premi ha estat declarat desert. “No ha estat per manca de qualitat de les obres, sinó perquè hi hagut diversitats d'opinions en el jurat”, segons la regidora de Cultura, Begoña Floría,

En l'acte d'entrega dels guardons, al Teatre Metropol, sí que van pujar a l'escenari els guanyadors de les altres dues convocatòries d'enguany. Miquel Cabal (Barcelona, 1977) es va endur el Vidal i Alcover de traducció, dotat amb 12.000 euros, pel projecte de traducció del clàssic rus Petersburg, d'Andrei Beli. Publicada el 1913, i amb una gran complexitat estilística, “és una obra cabdal de la literatura del segle XX”, segons Cabal. Per ell, Petersburg es pot considerar una novel·la “revolucionària per l'ús del llenguatge i per l'argument”, i en què “Petersburg fins i tot hi és utilitzada com un personatge”. El premi de traducció Vidal Alcover és únic en la seva especialitat. Està dotat amb 12.000 euros i la publicació a Edicions de 1984.

D'altra banda, Pau Berenguer (Sueca, 1978) va recollir el premi Tinet de narrativa curta pel conte titulat Cosins germans, una història “de fina ironia i divertida representació del poder”, que relata un episodi bèl·lic “que deriva en una conversa entre dos rivals que acaben sent amics”, segons va explicar l'autor. El conte serà editat per Cossetània, junt amb 14 treballs més seleccionats pel jurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia