cultura

Morella presenta la XXXI edició del Festival Internacional de Música

El Festival, que posa en valor l'orgue de l'Arxiprestal de Morella, comptarà amb concerts, conferències, serenates als carrers i més novetats i se celebrarà entre el 13 i el 17 d'agost

La regidora de cultura i turisme, Maria Rallo, i dos dels coordinadors del Festival Internacional de Música de Morella, Arturo Barba i Fernando Pascual, han presentat avui la 31ª edició d'aquest esdeveniment que posa en valor el majestuós orgue de Turull de la Basílica Arxiprestal.

El certamen tornarà a estar dirigit per l'organista Ricardo Miravet i comptarà amb moltes novetats. A més dels concerts, que també inclouen diversos canvis, s'impartiran conferències i es realitzaran diverses serenates pels carrers de la localitat.

La regidora assenyalava que “aquesta edició és molt ambiciosa i compta amb concerts protagonitzats per grandíssims músics, entre els quals destaca l'Òpera del dia 16 o l'actuació en la missa del 15, dia central de les Converses de Morella, i també tindrem activitats paral·leles que contribuiran a donar a conèixer la importància del nostre patrimoni, com l'orgue, que és la peça central i l'origen de l'organització d'aquest Festival”.

El 15, dia central de les Converses de Morella, el Conjunt Vocal i Instrumental posarà la música a la Missa Pontifical presidit pel Bisbe de Tortosa, i a la vesprada, es podrà escoltar la segona serenata al carrer Blasco de Alagón i, a la nit, Arturo Barba oferirà el seu recital “L'orgue alemany al voltant de 1700”.

El dia 16, a la vesprada tindrà lloc la conferència “L'escola napolitana i la reforma operística del '700”, a càrrec de Fernando Pascual, i a la nit l'òpera “L'esperit il·lustrat.

Finalment, el dia 17, el Conjunt Vocal i Instrumental de Morella posarà punt i final a aquesta trenta-unena edició amb el concert “L'esplendor del classicisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’OC·CA: música en llibertat

Cardedeu
Mayte Martín
Cantant

“La maduresa et fa valorar més l’essència de les coses”

Barcelona
La crònica

De qui va aprendre Donald Trump?

literatura

El nou segell Tres Portals editarà llibres d’interès espiritual i literari

barcelona
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona