cultura

Morella critica les pretensions econòmiques de la Generalitat en la licitació de Morella la Vella

El consistori denuncia que “s'hauria de facilitar la reapertura d'un bé cultural que és Patrimoni de la Humanitat i no licitar-lo per una quantitat tan desorbitada com són 175.000 euros”

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha criticat “la desorbitada” licitació d'explotació de les pintures rupestres de Morella la Vella.

La Generalitat Valenciana ha publicat aquesta en el DOCV d'avui, amb un procés de proposició a l'alça a partir de 175.000 euros.

L'adjudicació seria per a deu anys. Una notícia que no ha estat del gust del consistori morellà, ja que es considera que hauria de facilitar-se la reapertura d'aquest enclavament, que és Patrimoni de la Humanitat, i que aquesta quantitat és un entrebanc més en aquest procés que ha fet que Morella la vella porte cinc anys tancat al públic.

Així, Ripollés assenyala que “per culpa de la mala gestió de la Conselleria s'ha perdut molt de temps per potenciar i promocionar un atractiu turístic i cultural de Morella molt important i sobretot s'ha perdut la possibilitat de crear llocs de treball. I aquesta licitació per un import tan elevat pot comportar que se seguisca perdent temps, ja que les condicions són exagerades per a les empreses locals, i que aquest enclavament tan important continuï tancat, com en els últims cinc anys”.

Per això, indica que “la Conselleria de Cultura hauria de facilitar l'apertura d'aquest Patrimoni de la Humanitat i posar-lo al servei dels ciutadans i, no obstant això, és un obstacle permanent per a la seva reapertura”.

L'art rupestre de l'Arc Mediterrani, del qual forma part Morella la Vella, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat fa setze anys.

Aquestes pintures, dins el terme municipal de Morella i situades al costat de la masia del mateix nom, romanen tancades al públic des de principis de 2010 En aquest període, a l'Oficina de Turisme de la localitat s'han registrat queixes de visitants que han arribat a la ciutat per conèixer aquestes pintures rupestres i que no han pogut fer-ho en estar tancades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia