cultura

L'Espluga s'omplirà d'autors policíacs amb ‘El vi fa sang'

La vila de la Conca de Barberà celebra la segona edició del festival dedicat a la novel·la criminal en llengua catalana

Andreu Martín, Margarida Aritzeta, Sebastià Benàssar, Núria Cadenas, Martí Gironell, Lluís Llach, Isabel-Clara Simó, Xúlio Ricardo Trigo i Olga Xirinachs són alguns dels noms que seran presents en la segona edició d'El vi fa sang. El Festival Internacional de Novel·la Criminal en Català, que se celebrarà entre el 8 i el 10 d'abril a l'Espluga de Francolí, inclourà una trentena de presentacions de novetats literàries i taules rodones, a més d'homenatges, reconeixements i un concurs de relats.

Després de la bona rebuda que va tenir l'edició passada, el festival es reprèn “com a contribució a la literatura criminal en català, que no té res a envejar a la que es fa en altres llengües però ha de competir en inferioritat de condicions”, explica Salvador Balcells, comissari del festival. De fet, juntament amb Tiana Negra, són les dues úniques cites que es dediquen estrictament al gènere en llengua catalana.

El vi fa sang, com el seu nom indica, també és una oportunitat de maridar les lletres amb el vi de la DO Conca de Barberà. Tanmateix, bona part de les presentacions i actes que s'han programat es desenvolupen als cellers de la zona i s'acompanyen amb tasts dels seus productes.

Aquesta edició està marcada per un increment del nombre de presentacions de llibres, a les portes de la festivitat de Sant Jordi, i una concentració de les taules rodones per descomprimir l'agenda d'actes i facilitar el contacte dels escriptors amb els seus lectors. Enguany, els espais de debat es destinaran als cibercrims literaris i reals; el crim a la novel·la històrica, i la violència sexista en la novel·la criminal, que inclourà la lectura d'un manifest.

Concerts de jazz i sopars complementen una programació que tindrà un sopar de gala en què es lliuraran premis i reconeixements. Enguany seran homenatjats Andreu Martín i Jaume Ribera, per la seva sèrie juvenil Flanagan; Albert Salvadó, escriptor andorrà de novel·la negra i històrica, i Olga Xirinachs i Josep Vallverdú per la seva trajectòria.

Durant els tres dies, l'Espluga s'abocarà al festival. Així, els comerços mostraran aparadors decorats amb motius de les novel·les presentades.

LA XIFRA

30
novetats literàries
del gènere negre es presentaran durant els tres dies que se celebra el festival de l'Espluga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia