cultura

Els infants defineixen la seva Figueres ideal al pregó

Una quarantena de nens es fan escoltar a través del tradicional pregó de Fires i Festes de la Santa Creu que, des d'ahir, ofereix vuit dies més de celebració

També van expressar allò que no els agrada

A la Figueres ideal li falten un tramvia, un metro, un parc d'atraccions, un parc aquàtic, una universitat, una escola d'arts, un jardí botànic, un zoo i fins i tot una font a la Rambla. Almenys, així ho perceben els nens i les nenes de la ciutat on viuen i que s'estimen. I així ho van expressar, ahir, en un dels pregons més originals i sincers dels darrers anys, resultat dels desitjos i bones intencions recollits per una quarantena de nens que integren el Consell d'Infants de Figueres. Amb aquesta intervenció, es va donar el tret de sortida de les Fires i Festes de la Santa Creu.

El pregó, especial i emotiu, s'ha format amb l'opinió representativa d'un gran ventall d'infants de cada escola de la ciutat. I no sempre negativa, al contrari. Perquè aquest va començar amb tot allò que agrada de les Fires de Figueres: les atraccions, és clar, però també disfressar-se a la rua, les llums, els focs artificials, les parades de menjar i caramels, els capgrossos, els gegants i que “el divendres només costa un euro”.

Però, com bé se sap, els petits també són crítics i van expressar sense embuts aspectes que eliminarien, com ara els coloms, la brutícia, les rotondes, el trànsit, els bars de nit, el fum dels cotxes, les botigues d'armes, els instituts i el semàfor del carrer Vilallonga.

Pel que fa les Fires, evidentment una de les celebracions més esperades, també perceben coses per millorar: entrades gratis, és clar, però també un rocòdrom, un laberint, el dia de les galetes, espectacles de foc, que els toros de les atraccions siguin més grans, que hi hagi el Ratón Vacilón, una discoteca per a nens i, evidentment, “que hi hagi més dies de Fires i Festes”. I és que només queden ja vuit dies de celebració.

L'alcaldessa, Marta Felip, per la seva banda, va destacar diversos aspectes de la farcida programació d'aquesta festa major. Entre altres, les propostes sardanistes impulsades pel Foment de la Sardana Pep Ventura per poder acollir la capitalitat de la sardana (que es farà el 2017). També l'obertura al públic per primera vegada de la casa Nouvilas amb la mostra de flors o el pilar que faran caminant de l'església de Sant Pere a la plaça de l'Ajuntament que tindrà lloc el 3 de maig. Felip va agrair a totes les entitats i associacions “fer possible tot aquest teixit de propostes”.

LA FRASE

Volem que els toros de les atraccions siguin més grans i que hi hagi més dies de Fires i Festes
Consell d'Infants de Figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid