cultura

País Valencià

Borriana deixa en mans de la Generalitat la decisió d'autoritzar el festival Arenal Sound

Els dos informes tècnics realitzats pels serveis municipals coincideixen en assenyalar “la inconnexió i la falta de garanties” de la documentació aportada pels organitzadors

S'espera més de 200.000 assistents en aquesta edició

La junta de govern de l'Ajuntament de Borriana va decidir aquest dijous cedir l'expedient d'autorització del festival Arenal Sound, que s'ha de celebrar entre el 2 i el 7 d'agost. Segons que han informat fonts del consistori, l'ajuntament busca i analitza totes les vies possibles per intentar acollir una nova edició de l'Arenal Sound, sempre que es garanteixin totes les condicions de seguretat dels recintes que ocupi el festival i es pugui corroborar que les molèsties per emissió de so no superin el que estableix la llei. Els dos informes tècnics realitzats pels serveis municipals coincideixen en assenyalar “la inconnexió i la falta de garanties” de la documentació aportada pels organitzadors. El consistori es mostra favorable a la celebració, però ha advertit que ha hagut de fer front a indemnitzacions marcades per la sentència per “vulneració de drets fonamentals dels veïns” durant l'edició del 2013. Segons els nous informes l'organització no pot garantir l'absència de molèsties en els domicilis. L'organització espera més de 200.000 assistents en aquesta edició.

Supramunicipal

Segons l'acord motivat entre l'Ajuntament de Borriana i la Generalitat Valenciana, el festival Arenal Sound s'ha convertit en un espectacle de característiques extraordinàries, que en molts casos estan per sobre de la capacitat organitzativa a nivell municipal, a causa de factors com la gran afluència de públic registrada en les últimes edicions. Aquestes circumstàncies fan que les repercussions del festival al territori passin a ser de caràcter supramunicipal, segons que han explicat fonts del consistori.

Aquests han estat els motius del trasllat de l'expedient tramitat a la direcció Territorial de Justícia, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, adscrita a la conselleria de Justícia.

El regidor delegat del festival, Vicent Aparisi, s'ha mostrat a favor de la celebració de l'Arenal Sound i ha afegit que “amb la voluntat de polir tots els detalls a nivell de seguretat i soroll, hem deixat sobre la taula la denegació i immediatament hem iniciat els contactes amb la Generalitat per arribar a una solució el més aviat possible. Gràcies l'esforç de tots, hem aconseguit que es traslladi l'expedient de autorització a la Direcció Territorial de Justícia que serà qui avali la celebració del festival a la propera edició de 2016”.

Els promotors confien

Davant aquestes informacions, fonts de l'organització de l'Arenal Sound han confiat que hi haurà una nova edició de l'Arenal Sound. El promotors afegeixen que han tramitat tota la documentació tècnica, segellada i certificada, segons la normativa, segons que han sol·licitat els tècnics i serveis jurídics al municipi, “per la qual cosa no n 'hi ha cap motiu per dubtar de la celebració de l' esdeveniment”. A més, indiquen que compten amb tot el possible suport des de la Generalitat Valenciana, amb reunions constants per trobar una solució, i demanen tranquil·litat als assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles