Música

Mor Georgie Dann, el rei del ‘bimbó’

No deixa de resultar paradoxalment poètic que Georgie Dann, el rei de la cançó de l’estiu a les festes majors dels anys 70 i 80, morís ahir, en plena tardor, als 81 anys, per complicacions en una operació de maluc, a Madrid.

Georges Mayer Dahan, nascut a París el 1940 en una família de músics, va estudiar al conservatori, però va decidir provar fortuna en el pop. El 1964 va aterrar a l’Espanya de Franco per participar en el VI Festival de la Canción Mediterránea, i quan el turisme ja començava a ser aquí un fenomen massiu, s’hi va quedar per contribuir de manera decisiva a l’invent de la cançó de l’estiu. Des de llavors, pràcticament cada any va llançar una o dues cançons desacomplexadament ballables, amb lletres que sovint no passarien els actuals estàndards de correcció política. El bimbó, Mi cafetal, Carnaval, carnaval, El africano, El negro no puede, El chiringuito i La barbacoa són alguns dels seus clàssics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia