Art

ART

La Fundació Dalí rep el 60% dels visitants que tenia abans de la pandèmia

Són xifres que fan pressuposar que s’està encarant la recuperació

El President Jordi Mercader ha anunciat noves incorporacions a l’equip de la Fundació

Durant el primer trimestre de 2022, 76.030 persones han visitat els tres museus de la Fundació Gala-Salvador Dalí (Figueres, Portlligat i Púbol). Això suposa el 60% dels que va rebre abans de la pandèmia durant el mateix període (gener-març 2019). Es confirma una tendència que li permet encarar amb confiança la recuperació, segons ha anunciat la institució en concloure la reunió del Patronat que s’ha celebrat aquest matí a Figueres.

Aquesta recuperació s’expressa també en els resultats de l’exercici 2021, que recullen un excedent de 821.000 euros, mentre que els de 2020 van registrar pèrdues de més de 3 milions d’euros. Aquests resultats són la conseqüència, entre d’altres mesures, d’una reducció dràstica de la despesa que ha passat de 12.329.000 euros, el 2019, a 6.766.000 euros el 2021.

La Fundació Dalí subratlla l’impacte positiu que ha tingut la implementació d’una política rigorosa mitjançant la millora en la assignació de l’esforç intern i el control de la despesa, sense perjudici del manteniment i inversions en els tres museus durant els darrers anys. La fortalesa econòmica de la Fundació és la millor garantia per preservar la independència de la institució i per aconseguir uns excedents que li permetin dur a terme, en els propers anys, ambiciosos programes artístics i culturals.

La Fundació ha valorat la corresponsabilitat i l’esforç del personal, així com les renúncies salarials dels seus directius, i ha reconegut a la plantilla la seva contribució decisiva a la superació de les dificultats que va suposar la crisi de la pandèmia.

D’altra banda, la Fundació ha portat a terme una reorganització interna destinada a millorar el seu funcionament així com l’eficàcia dels seus equips. Com part d’aquesta reforma interna han estat nomenats Fèlix Roca director general, Leonora Aixas directora comercial i Carme Ruiz sotsdirectora d’exposicions i col·leccions.

La recuperació del nombre de visitants i les fites econòmiques assolides han de permetre una plena recuperació dels programes de la Fundació el proper any 2023, tant pel que fa a la gestió dels tres museus, com a la celebració d’exposicions internacionals, tradicionals i immersives, i la política de conservació i protecció de l’obra daliniana.

D’altra banda, l’exposició de l’obra El Crist, que s’exhibeix de forma permanent en el Museu Kelvingrove de Glasgow, i que va ser posposada degut a la pandèmia, s’inaugurarà la tardor de 2023 en el Teatre-Museu Dalí de Figueres. La mostra anirà acompanyada d’un treball exhaustiu del Centre d’Estudis Dalinians i del departament de Conservació i Restauració, així com d’un catàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia