Cinema

Cinema

Cultura subvenciona cinc pel·lícules en versió original catalana amb 6,2 milions d’euros

Els cinc films són ‘El 47’, de Marcel Barrena; ‘Wolfgang’, de Javier Ruiz Caldera; ‘Caballé ’, de Carlos Saura; ‘Saben aquell que diu’, d’Ikiru films, de David Trueba; ‘La Paca’, de David Iludain

El Departament de Cultura, en el marc del seu gir de guió per a potenciar l’audiovisual català, ha publicat avui la resolució de concessió de la línia de subvencions a la producció cinematogràfica, que inclou llargmetratges de ficció i documenta). Aquest 2022, la línia ha tingut una dotació final de 14,2M€, superant així la xifra del 2021 que va ser de10,5M€.

Pel que fa a la producció de llargmetratges de ficció, el Departament atorgarà 1,5 milions d’euros a dues pel·lícules, 1,2 milions a dues més i 800.000 euros a una cinquena. Aquestes cinc produccions rebran aquests imports pel fet de ser en versió original en català i tenir un pressupost de producció de com a mínim de 2,7 milions, tal com s’establia en les bases de la línia. En total, enguany se subvencionaran, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals, 35 pel·lícules cinematogràfiques, de les quals 25 són en versió original catalana –un 71,4% del total. El 2021 eren en VOCat un 63,3% dels projectes i el 2020 un 39,1%.

Les cinc pel·lícules en VOCat que han rebut la dotació màxima establerta en les bases són: El 47 (Mediaproducción, dirigida per Marcel Barrena); Wolfgang (Wolfgang AIE, dirigida per Javier Ruiz Caldera); Caballé (Setmàgic Audiovisual, dirigida per Carlos Saura); Saben aquell que diu (Ikiru films, dirigida per David Trueba), i La Paca (Inicia Films, dirigida per David Ilundain).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia