Art

art

El nou Museu Morera de Lleida s’inaugurarà al desembre

Les obres del nou Museu Morera de Lleida finalitzaran a finals de novembre o a principis de desembre i l’objectiu és inaugurar-lo seguidament, abans d’acabar l’any, segons informa l’agència ACN. L’equipament serà “referent al país” en art modern i contemporani, subratlla el director, Jesús Navarro, i disposarà d’una col·lecció de 5.000 obres, la més important fora de Barcelona. La mostra inaugural estarà formada per 450 peces així com documentació de la memòria artística i cultural de la ciutat dels segles XX i XXI.

El Morera és un dels museus d’art més antics del país. Va néixer a principis del segle XX i al llarg de la seva història ha tingut diferents seus provisionals; la darrera, ara sí per fi definitiva, s’està habilitant a l’edifici de l’antiga Audiència de la ciutat, a la Rambla Ferran.

L’equipament s’estructurarà en cinc plantes i terrassa a la part superior. A la planta baixa hi haurà la recepció, la botiga, un espai digital i una zona habilitada per observar part de les adoberies del segle XIII que s’han descobert durant les obres. La primera, segona i tercera planta es destinaran a acollir les exposicions. Pel que fa a la quarta, hi haurà més espais museogràfics i tècnics, mentre que a la cinquena s’hi trobarà la sala d’actes polivalent, una aula educativa i l’accés a la terrassa, que tindrà vistes a la Seu Vella.

Els treballs per transformar l’antiga Audiència de Lleida en la nova seu del Museu Morera van començar l’abril del 2019 i han comptat amb un pressupost de 5,3 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia