Cultura

Taj Mahal, als peus de la catedral

El llegendari bluesman actua a Girona, dins el Festival de Músiques Religioses i del Món

En el marc del VII Festival de Músiques Religioses i del Món, se celebra el 13 de juliol, a les escales de la catedral de Girona, un concert de blues a càrrec de Taj Mahal

Taj Mahal és una de les figures cabdals del blues, estil musical al qual sempre ha relacionat amb les seves arrels africanes i europees. Així, ha passat llargues temporades al Carib, a l’Àfrica occidental, a Hawaii, a Europa, al sud del Pacífic… La seva música reflecteix aquesta perspectiva global i incorpora sonoritats de tots els llocs on ha viscut i viatjat.

Taj Mahal és sinònim de llegenda del blues: dues vegades guanyador d’un premi Grammy, col·laborador amb artistes com els Rolling Stones, Ry Cooder o Ali Farka Touré, i protagonista del documental De Mali al Mississipi de Martin Scorsese, aquest aventurer incansable promet un viatge a les arrels de la música afroamericana per excel·lència.

Un cop més el Festival pretén reflexionar sobre les identitats del món i la societat i així, mitjançant la cultura, facilitar el respecte, la comunicació i, finalment, la convivència entre les persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.