Llibres

El Govern completa la digitalització de les publicacions de la Generalitat republicana

L’Entitat Autònoma del Diari Oficial i Publicacions ha digitalitzat més de 700 documents

La Generalitat de Catalunya va dur a terme una activitat editorial molt rellevant al llarg dels anys 1931-1939, en plena II República. Ara, les obres publicades durant aquell període ja es poden consultar en línia al web del Catàleg de publicacions de la Generalitat de Catalunya 1931-1939, gràcies a la tasca realitzada per l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i Publicacions (EADOP). Són més de 700 documents, entre els quals es troben textos del Comissariat de Propaganda, butlletins de les conselleries, publicacions periòdiques i autors com Anna Murià, Carles Riba, Pere Calders, Carles Rahola, Apel·les Mestres, Josep Obiols o Lola Anglada.

L’exposició Els llibres de la Generalitat republicana (1931 – 1939) recupera alguns d’aquests volums emblemàtics, que van actuar com a propagadors de l’activitat reformista de la Generalitat republicana. La mostra, que es pot visitar fins al dia 1 d’abril de 2024 a la sala 4 del Palau Robert de Barcelona, és una col·laboració entre el Memorial Democràtic, adscrit al Departament de Justícia, l’EADOP i la Direcció General de Difusió.

El projecte de digitalització, preservació i difusió d’aquests documents ha comptat amb la participació de la Biblioteca de Catalunya i l’Arxiu Nacional, del Departament de Cultura, i del Memorial Democràtic, adscrit al Departament de Justícia, Drets i Memòria. A més, l’EADOP ha signat convenis de col·laboració amb el Parlament de Catalunya; el CRAI Biblioteca Pavelló de la República, de la Universitat de Barcelona; la Universitat Ramon Llull (Biblioteca de l’Abadia de Montserrat); l’Arxiu General de la Diputació de Barcelona i l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. Finalment, han contribuït a la consolidació del catàleg l’Ateneu Barcelonès; la Universitat Politècnica de Catalunya; la Universitat Pompeu Fabra; l’Arxiu Històric de Girona; l’Arxiu Històric de Sabadell; el Museu d’Història de la Medicina (Premsa Mèdica); l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia