cultura

Les Jornades Europees del Patrimoni a les valls del Tec i del Ter

L'entitat cultural Pays d'Art et d'Histoire Transfrontalier Les Vallées Catalanes du Tech et du Ter és una denominació atorgada pel Ministeri de la Cultura de l'Estat francès, una xarxa estatal de descoberta i preservació del patrimoni local que garanteix la competència dels guies conferenciants i dels animadors del patrimoni i la qualitat de les seves gestions.

Amb la col.laboració del departament de vicepresidència de la Generalitat ha nascut la primera zona transfronterera d'aquesta xarxa que inclou les valls bessones del Tec i del Ter.

Aquest cap de setmana, una gran quantitat de visites, presentacions i conferències tindran lloc en els sitis més remarcables d'aquest sector.

Un gran nombre de possibilitats són ofertes als visitants sobre el patrimoni artesanal i industrial (fargues, mines, hidràulica, teixits, indústria de la sandàlia, fusta, suro, pesca, moviment cooperatiu...), l'art romànic i l'art sacra, l'arquitectura militar i popular (els orris de pastors) També són proposades conferències i concerts sobre la cultura popular i la societat rural.

Aquestes diades es desenrotllaran entre dissabte i diumenge a Arles de Tec, El Voló, Camprodon, Ceret, Morellàs, Molló, El Pertús, Prats de Molló, Sant Llorenç de Cerdans, Sant Joan de les Abadesses, Setcases, Sant Pau de Segúries i alguns recorreguts rurals.

Gairebé totes les activitats són lliures i gratuïtes.

Informacions a les oficines de turisme dels municipis esmentats o a www.payspyreneesmediterranee.org i al 04 68 87 43 24



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.