cultura

La Girona d'Andersen

L'any 1862, el cèlebre narrador danès Hans Christian Andersen va viatjar a Espanya i, com que el tren encara no arribava a la frontera, va desplaçar-se en diligència des de Perpinyà fins a Girona passant pel Pertús, la Jonquera, Figueres i Bàscara, on en absència del pont va haver de travessar el Fluvià ajudat pels pagesos de la zona, tal com ho va deixar escrit en el relat d'aquella travessia recollit al llibre I Spanien, traduït al castellà per Alianza com Viaje por España. A Girona va ensopegar-hi dia de fira, i es va declarar fascinat per les indumentàries pintoresques de la gent i la seva alegria, segons reporta en la seva crònica. Arran del 150è aniversari del pas de l'autor de L'aneguet lleig o La sireneta per Catalunya, el Museu Andersen de Dinamarca ha produït una exposició divulgativa sobre la seva vida i obra que és previst que arribi a les principals ciutats que va visitar l'escriptor aquell 1862.

La mostra està formada per vint plafons explicatius, amb textos extrets de les memòries d'Andersen i de cartes seves i dels seus contemporanis, a més de reproduccions dels seus manuscrits, fotos i objectes personals. Aquest mes es podrà veure a la Biblioteca Just M. Casero del Pont Major, i al juliol es traslladarà a la Biblioteca Antònia Adroher de Santa Eugènia. Aprofitant el muntatge, simultàniament s'exposarà el fons de llibres relacionats amb Andersen del qual disposa cada biblioteca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.