cultura

El Festival del Disc de Perpinyà aquest cap de setmana

El FID espera 4000 visitants i s'obre encara més cap a l'art del còmic

Com cada any - i des de fa 23 anys enguany-, el FID obre les seves portes a l' Església dels Dominicans. Aquesta nova edició de la fira del vinil aporta tanmateix un canvi. El còmic, associat des de molts anys al festival mitjançant presentacions, exposicions i presència d'autors entra oficialment enguany en la seva denominació i funcionament: a més dels 70 estands de discos, una dotzena de parades de còmics compartiran l'espai únic de la Capella dels Dominicans. La denominació oficial -d'un singular bilingüisme-: «Festival International del Disc et de la BD», és ara subtitulada (FID & BD).

El FID és també un espai al voltant de la música, especialment de la cançó i del rock i de les contracultures nascudes d'aquest últim gènere musical. La fotografia i òbviament la fotografia lligada a la música seran també presents.

Una exposició De Giraud à Moebius retrà homenatge al gran dibuixant desaparegut enguany amb el portfolio Jimi Hendrix, portades de discos, planxes originals, etc (Mediateca)

Jean Solé, el cèlebre dibuixant i il.lustrador presentarà el seu treball al voltant de la música, Zik'n Roll dels Beatles a Jimi Hendrix. Solé és també l'autor del cartell de l'edició d'enguany. L'exposició Hit parade radio Andorre de Pascal Comelade a la galeria Marie DOS de Ceret és associada al FID.

Desenes d'altres exposicions i presentacions tindran lloc durant aquest cap de setmana, en particular amb els nombrosos autors de còmics presents entre els quals ens destaquen els dibuixants perpinyanesos Manuel Alcantara i Christophe Palma i els convidats habituals del FID, Loutal, Ben Radis, Riff Reb's o Berberian per exemple

La mostra espera els 4000 visitants i és una de les principals fires de disc de col.leccionistes d'Europa. Més de 2 milions de discos, vinils i CDs seran presentats.

Les sessions de dedicatòries tindran lloc aquest dos dies a partir de 15h30 a la capella del Tercer Ordre . Setze autors de còmics i cinc escriptors hi participaran.

Dissabte a 21h, la sala Cocteau del Teatre municipal presentarà un concert gratuït de rock-blues del duo perpinyanès Electric Octopus Orchestra, vetllada coorganitzada amb el Palmarium Scooters Club

Un concert de rock amb els Nashville Pussy tancarà definitivament l'edició 24 del FID el dimarts 2 d'octubre al Crockmore (21h00).

El festival serà obert el dissabte 29 i el diumenge 30 de 10h a 19h.

Església dels Dominicans, carrer Rabelais, Perpinyà

Entrada : 3 €

Bar i restauració.

Informacions: 04 68 62 38 57



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.