cultura

fotografia

L'Inspai virtual incorpora una galeria de retrats

L'apartat ‘Efemèrides' s'estrena amb sèries dedicades a Espriu, Martí i Pol i Bolaño

La secció homenatjarà personatges de la cultura, l'esport i l'oci

Inspai, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, ha ampliat les exposicions virtuals amb què difon els seus fons amb una nova secció que incorpora retrats de personatges rellevants del món de la cultura, l'oci o l'esport. Aquesta galeria de retrats, inclosa en l'apartat Exposicions virtuals del web (www.inspai.cat/CentreImatge/exposicions.seam), s'ha batejat amb el nom d'Efemèrides, i es proposa retre homenatge a figures destacades en qualsevol dels àmbits esmentats aprofitant l'avinentesa d'alguna celebració.

El nou servei s'estrena, doncs, amb tres escriptors dels quals es commemoren aniversaris i que estan ben representats en les col·leccions del servei d'imatges de la Diputació: Salvador Espriu, Miquel Martí i Pol i Roberto Bolaño. Pel que fa a l'exposició dedicada a Salvador Espriu, coincidint amb el centenari del seu naixement, Efemèrides aplega un conjunt de fotografies històriques realitzades per Jordi Soler, articulista, ninotaire i fotògraf d'El Punt Avui, al llarg d'una entrevista al poeta als anys seixanta, a més d'un reportatge fotogràfic del seu enterrament, signades per Joan Comalat, i una sèrie sobre la representació teatral de Primera història d'Esther al teatre Romea de Barcelona, pertanyents també al fons dipositat al seu dia a Inspai per Jordi Soler.

L'exposició dedicada a Miquel Martí i Pol, en el desè aniversari de la seva mort, es basa en els retrats que va fer del poeta Miquel Ruiz els anys 1991 i 1999. Les primeres imatges corresponen a la presentació del poema Suite de Parlavà a casa del cantautor Lluís Llach, i les de la segona sèrie corresponen a la inauguració d'una exposició sobre la vida i l'obra del poeta de Roda de Ter. Finalment, de l'escriptor xilè establert a Blanes Roberto Bolaño es mostren, també als deu anys de la seva mort, un plec d'imatges datades a Girona el desembre de 1984.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia