cultura

La darrera ‘completa' de Jordi Pere Cerdà

Viena Edicions actualitza la Poesia completa de l'escriptor de Sallagosa (a l'Alta Cerdanya) Jordi Pere Cerdà, mort a Perpinyà el 2011. Les dues anteriors edicions es van fer el 1966 amb l'Editorial Barcino i el 1988 amb Columna, una edició esgotada de fa temps.

El volum de Viena, prologat per Àlex Susanna i amb una nota editorial de Marie Grau, inclou “l'última pedra de l'edifici” –en paraules de Grau– Poders del mot, catorze poemes que Cerdà va compondre a les darreries de la seva vida i que van aparèixer a l'antologia bilingüe Suite cerdana, el 2000.

Poesia completa no recull la globalitat de la seva producció, però es presenta com el “cicle perfet i del tot acomplert”, escriu Susanna, dels seixanta anys llargs de creació poètica. El llibre recull, a més, les esmenes que el poeta va fer en el seu exemplar de Poesia completa, algunes de les quals afecten els títols dels poemes. A banda de revisar els textos, la curadora ha reelaborat el glossari anterior “amb una mirada diferent” i ha afegit un índex de poemes.

Poeta, però també autor de teatre i de novel·la, Jordi Pere Cerdà està considerat un dels autors més brillants de la literatura catalana, amb obres cabdals com ara la novel·la Passos estrets per terres altes (1999).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia