cultura

Sant Jordi segueix a Perpinyà fins dissabte

Per Sant Jordi, del dimecres mateix, fins al cap de setmana, el públic perpinyanès tindrà vàries oportunitats per comprar llibres i apropar-se als nombrosos autors presents.

Dimecres 23 a partir de les 16h a la Llibreria, celebració de Sant Jordi amb l'APLEC amb lectura de contes per Miriam Almarcha i Guillem Fuster i taller de fabricació de roses i espertinar. També dimecres 23, la Casa de la Generalitat tindrà les seves portes obertes de 9h30h a 13h i de 14h a 17h. Cada infant que vindrà es veurà regalar un llibre recent en català, que podrà escollir entre diversos títols, en els límits de les disponibilitats.

Dijous 24 a les 20h al Casal de Perpinyà amb presentació del llibre No tots els mals vénen d'Almansa amb Antoni Rico i Garcia. Aquest llibre pretén mantenir viu el debat sobre els Països Catalans, des d'una visió oberta i crítica, per donar eines als defensors del projecte davant d'un creixent independentisme i nacionalisme als diferents territoris que, d'una manera o altra, no contempla la construcció nacional de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Divendres de 16h a 19h i dissabte a partir de 10h a la Plaça Aragó, parada conjunta de la Llibreria Catalana i de la llibreria Torcatis amb la presència dels autors Jean-Pierre Bonnel, Annie Rieu-Mias i Noemi Riudor Garcia, Eliana Thibaut-Comelade, Pere Figueres, Sergi Pàmies, Gil Graff, Marie Grau, Joan-Francesc Castex-Ey, Paul Arquier Parayre, Joan-Pere Sunyer, Miquel Arnaudies i Joan-Lluís Lluís seguit de 19h a 23h del Ball dels llibreters (pels alumnes del conservatori de Perpinyà).

Dissabte 26 d'abril a partir de 16h30 el Cafè de la Dona 11 carrer de la Fàbriques Grans a Perpinyà, rebrà Claudi Emili Tourné, metge ginecòleg reconegut per la seva feina per les dones. Que sigui com a metge o com a militant, sempre ha fet costat a les dones per millorar les condicions de part de les que volen ser mares o acompanyant les que trien de no ser-ho.

Amb aquest treball Claudi Emili Tourné plaça les reivindicacions feministes en el context de les lluites socials i societals i les desviacions d'aquesta reivindicació.

L'autor presentarà el seu llibre Feminisme, feminité, féminitude, ça alors! (edicions l'Harmattan) i el public li podrà fer preguntes.

A Bages i al Barcarès

A Bages, la Sant Jordi tindrà lloc el dissabte 26 i celebrerà el fill predilecte del poble, Joan-Pau Giné, amb la presentació del llibre-CD d'homenatge al cantant desaparegut al 1993. Noranta-dos artistes de Catalunya Nord, però també de les Illes, de l'Alguer, d'Andorra, del País Valencià, de la Franja i del Principat han contribuït en aquest projecte ambiciós editat en forma de digipack i d'una edició collector gran luxe . La presentació serà seguida a la nit d'un concert per alguns dels intèrprets de Giné. La diada haurà començat a principis de tarda amb una conferència sobre Claude Delmas amb la participació de Claude Massé, Jaume Queralt, Henri Lhéritier i Michel Fourquet.

Al Barcarès, la Sant Jordi es celebrarà també el dissabte al Vilatge dels pescadors amb, a les 11h, la conferència Sant Jordi llegendes i imatges de Marie-Josée Parayre, dedicatòria amb l'escriptor Jean-Christophe Latger, trobada de sardanes a 16h30 i havaneres amb Llotja de Mar a 20h a la Taverna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia