cultura

Morella presenta la XXXI edició del Festival Internacional de Música

El Festival, que posa en valor l'orgue de l'Arxiprestal de Morella, comptarà amb concerts, conferències, serenates als carrers i més novetats i se celebrarà entre el 13 i el 17 d'agost

La regidora de cultura i turisme, Maria Rallo, i dos dels coordinadors del Festival Internacional de Música de Morella, Arturo Barba i Fernando Pascual, han presentat avui la 31ª edició d'aquest esdeveniment que posa en valor el majestuós orgue de Turull de la Basílica Arxiprestal.

El certamen tornarà a estar dirigit per l'organista Ricardo Miravet i comptarà amb moltes novetats. A més dels concerts, que també inclouen diversos canvis, s'impartiran conferències i es realitzaran diverses serenates pels carrers de la localitat.

La regidora assenyalava que “aquesta edició és molt ambiciosa i compta amb concerts protagonitzats per grandíssims músics, entre els quals destaca l'Òpera del dia 16 o l'actuació en la missa del 15, dia central de les Converses de Morella, i també tindrem activitats paral·leles que contribuiran a donar a conèixer la importància del nostre patrimoni, com l'orgue, que és la peça central i l'origen de l'organització d'aquest Festival”.

El 15, dia central de les Converses de Morella, el Conjunt Vocal i Instrumental posarà la música a la Missa Pontifical presidit pel Bisbe de Tortosa, i a la vesprada, es podrà escoltar la segona serenata al carrer Blasco de Alagón i, a la nit, Arturo Barba oferirà el seu recital “L'orgue alemany al voltant de 1700”.

El dia 16, a la vesprada tindrà lloc la conferència “L'escola napolitana i la reforma operística del '700”, a càrrec de Fernando Pascual, i a la nit l'òpera “L'esperit il·lustrat.

Finalment, el dia 17, el Conjunt Vocal i Instrumental de Morella posarà punt i final a aquesta trenta-unena edició amb el concert “L'esplendor del classicisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia