cultura

Cinema en català per als més petits de tots

Potser ja no és lluny el dia que es normalitzaran les coses i que anar a veure cinema en català no serà una accidentada odissea. De moment, però, el percentatge de l'oferta es mou al voltant del 5%, i sort en tenim d'entitats sense afany de lucre com la cooperativa Drac Màgic, que des del 1977 ha posat a disposició dels nens i nenes catalans un munt de pel·lícules animades de diferents països, doblades al català. Demà n'afegirà una més, la producció sueca La petita Anna i el tiet Llargarut, que forma part del cicle Pack Màgic de Nadal, una selecció de pel·lícules infantils doblades al català, que es projectaran en sales de cinema de Catalunya fins a l'11 de gener.

Segons els organitzadors, “es tracta d'una proposta cultural de qualitat per a famílies que vulguin acompanyar els seus infants en la descoberta del món del cinema”. El projecte ha estat dissenyat i distribuït per Drac Màgic, i inclou tres estrenes de cinema suec. L'esmentada La petita Anna i el Tiet Llargarut (a partir de 3 anys) és una producció del 2012 dirigida per Alicja Björk Jaworski, Lasse Perssoni i Per Åhlini. Té una durada de 47 minuts i relata les aventures d'Anna i el seu tiet (a la foto), amb un to dolç i innocent difícil de trobar a la cartellera, ideal per iniciar els nens molt petits a la gran pantalla. Les malifetes de l'Emil (de 63 minuts, per a nens a partir de cinc anys) és dels mateixos directors, data del 2013 i es basa en una història d'Astrid Lingren, la creadora de Pippi Langstrum. El protagonista, Emil, és gairebé igual de trapella. Laban, el petit fantasma. Quina por! (45 minuts, a partir de dos anys) és del 2006 i, lluny de fer por, s'acosta més a la comèdia amable. Els tres films es projecten als Boliche de Barcelona, CineBaix de Sant Feliu i Rambla de l'Art de Cambrils, sobretot en sessions dels caps de setmana.

També forma part del cicle una pel·lícula clàssica que ja es va estrenar l'any 1993 a Catalunya dins el programa de Drac Màgic, Cavall fort i Rialles. Es tracta d'El bosc en perill, per a nens a partir de tres anys, que es podrà veure als cinemes Texas de Barcelona. Trobareu la programació i més informació de les pel·lícules a www.packmagic.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia