cultura

Nova ruta per difondre la mel i els bous a l'Ebre

Dues empreses creen una proposta turística que dóna visibilitat al Delta

Mel i bous, aquest és el tàndem conceptual al voltant del qual s'articula una nova proposta turística a les Terres de l'Ebre. I és que l'empresa apícola del Perelló Mel Múria i la ramaderia Pedro Fumadó Lo Xarnego s'han unit per oferir visites guiades i recorreguts pels espais naturals on desenvolupen l'activitat. Els bous d'aquesta ramaderia pasturen als prats del delta de l'Ebre i formen part d'un dels ecosistemes naturals més interessants del nostre territori. Ara, qui vulga conèixer de més a prop aquest entorn ho podrà fer gràcies a la nova ruta turística que ha impulsat la ramaderia Lo Xarnego, conjuntament amb l'empresa agropecuària Mel Múria del Perelló. Uns i altres ofereixen la possibilitat de descobrir els espais naturals on desenvolupen l'activitat.

Els responsables de la iniciativa, tant Rafel Múria com Pedro Fumadó han reiterat l'interès per donar a conèixer “l'entorn natural i ecològic” que envolta els sectors de les abelles i dels bous braus. “Tot això queda evidenciat en la nova ruta turística, que està carregada d'ecologia, natura i essència del Delta”, en paraules de Múria.

El nou paquet inclou una visita al centre d'interpretació apícola del Perelló, un taller a les arnes amb vestit d'apicultor i, finalment, una visita a la finca Les Olles de Fumadó per conèixer, amb carro i amb 4x4, com viuen els braus en plena natura.

De manera opcional s'ofereixen degustacions i aperitius i també la possibilitat de dinar. La ruta, amb el nom Un dia al delta de l'Ebre: abelles, mel i bous, s'ofereix en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Amb una durada de tot un dia i un preu que oscil·la entre els vint i els trenta euros, la proposta també inclou diverses degustacions. “La iniciativa s'adreça al turisme familiar, als escolars i, en general, a totes les persones que visiten el delta de l'Ebre”, va explicar el responsable de la ramaderia. La ruta turística es va donar a conèixer ahir en roda de premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia