Economia

Valls acorda un salari mínim de 1.000 euros

L'Ajuntament el garantirà per als seus treballadors i empreses contractades

El ple de l'Ajuntament de Valls del dilluns 24 d'octubre va aprovar, amb l'únic vot en contra del PP i el suport de CiU, ERC, Crida per Valls-CUP i el PSC, una moció de Compromís per Valls-ICV d'adhesió a la iniciativa ciutadana per un salari digne Anem a mil. Amb aquesta moció, el consistori vallenc es compromet a assegurar que les retribucions d'aquells que hi mantinguin una relació laboral no siguin inferiors als 1.000 euros. I també a “assegurar que en les contractacions ja existents amb les empreses de prestació de serveis o subministraments a l'Ajuntament de Valls aquestes es comprometen a garantir una remuneració estable mínima de 1.000 euros als seus treballadors i treballadores”. Aquest compromís també s'adopta en futures adjudicacions públiques.

D'altra banda, l'Ajuntament de Valls es compromet en aquesta moció a realitzar un pla de treball conjuntament amb les empreses, comerços i sindicats per difondre, treballar i arribar a establir el salari mínim de 1.000 euros en totes les empreses que tinguin activitat al municipi. També es planteja estudiar la introducció d'ajudes a les empreses que millorin les condicions salarials dels seus treballadors.

Segons el regidor de Compromís per Valls-ICV, Ramon Font, l'actual salari mínim interprofessional fixat pel govern espanyol en 655,20 euros “és insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona per poder viure a les ciutats catalanes”.

En aquest sentit, es considera que amb un salari mínim de 1.000 euros es contribuirà a la millora de les condicions. Segons va assenyalar Font, “amb un salari mínim més alt, augmentarà la capacitat de consum i de l'activitat econòmica, i s'assolirà una distribució de la renda més justa i una societat més cohesionada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia