Economia

pagesia

Oberts els ajuts a la retirada de fruita de pinyol

Les sol·licituds es poden tramitar avui i són retroactives, a partir del 3 d’agost

Els productors de fruita dolça de pinyol poden sol·licitar, a partir d’avui, acollir-se al mecanisme de retirada del mercat, aprovat en el darrer contingent de 20.000 tones la setmana passada per la Comissió Europea. Així ho va comunicar el Ministeri d’Agricultura a les organitzacions agràries, durant una reunió a Madrid.

La mesura serà retroactiva. Així, i tot i que comença avui, s’admetran les sol·licituds presentades i aprovades per totes les organitzacions de productors des del 3 d’agost passat, que quedaran automàticament admeses, segons fonts de JARC.

Aquests ajuts a la retirada del mercat pretenen alleujar la greu crisi de preus per la qual passa el sector i que s’arrossega des de fa diverses campanyes. La pressió de les organitzacions agràries i els productors va aconseguir que la CE ampliés en 20.000 tones la fruita que es pot retirar amb ajuts del mercat per, teòricament, apujar preus. El sector havia reclamat que fossin el doble, 40.000 tones. Organitzacions agràries i la conselleria es reuneixen avui per mirar de trobar solucions a més llarg termini per a la crisi.

JARC demana “rigorositat” en el mecanisme

Des del sindicat JARC-COAG, present a la reunió a Madrid, s’ha demanat que les retirades de fruita de pinyol siguin molt “contundents i rigoroses”. L’objectiu és que les autoritats vetllin per la qualitat de la fruita retirada. Segons aquesta organització agrària, la prioritat ha de ser la retirada de fruita que tingui sortida comercial, que és la que afecta la crisi de preus per sobre de la fruita vella. “La normativa europea és molt clara en aquest sentit i indica que només es pot retirar fruita per al consum”, especifica JARC. El sector va reclamar, també la setmana passada, un pla de xoc per fer front a una altra campanya “desastrosa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia