Economia

Cauen les pernoctacions d’estrangers a Catalunya

L’ocupació hotelera experimenta una davallada del 6% en el turisme estranger i del 7,2% en el cas del turisme estatal

Catalunya és la segona destinació preferida de l’Estat, després de les Balears

Les pernoctacions hoteleres de turistes estrangers a Catalunya van caure un 6,2% el juliol d’aquest any, en comparació amb el mateix mes de l’any passat. Alhora, les estades de viatgers espanyols en hotels catalans van disminuir encara més, fins a arribar a un 7,2%, segons les dades difoses ahir per l’Instituto Nacional de Estadística (INE).

Tot i la davallada registrada, Catalunya es va situar al juliol com la segona destinació preferida dels estrangers, amb un 20,7% del total de pernoctacions de persones no residents a l’Estat espanyol, només darrere de les Balears, que va concentrar-ne el 35%. La segueixen en aquest rànquing les Canàries, amb un 18,9%, i Andalusia, amb un 11,2%.

Pel que fa als residents a l’Estat, va ser la tercera destinació preferida, amb un 14,2% de les estades totals en hotels, després de la Comunitat Valenciana (14,7%) i d’Andalusia (24%). Globalment, les Balears han liderat el turisme del mes de juliol amb pràcticament un 90% d’ocupació hotelera.

En aquest sentit més global, Catalunya ha arribat al 73,5% durant aquest mes de juliol i s’ha situat com la cinquena comunitat de l’Estat, al darrere no només de les Balears, sinó també de les Canàries (80,7%), Ceuta (77,5%) i la Comunitat Valenciana, amb un 74,0%.

Barcelona

Pel que fa al rànquing de destinacions, Barcelona va ser el punt turístic amb més pernoctacions, amb una xifra d’1,8 milions de nits de turistes estrangers i de 233.749 nits de viatgers espanyols. Altres destinacions turístiques catalanes que destaquen són Salou (Tarragonès), amb més d’un milió d’estades, i Lloret de Mar (Selva), amb més de 800.000.

Al conjunt de l’Estat, les estades en hotels van disminuir un 2,2% al juliol, i es van situar en 42,6 milions de pernoctacions. Tant les estades de turistes espanyols com les dels estrangers van disminuir en conjunt un 11% i un 2,7%, respectivament.

Els dos mercats principals, el britànic i l’alemany, van baixar un 2,5% i un 11,4%, respectivament, pel que fa a pernoctacions hoteleres.

Pel que fa als preus, van pujar una mitjana d’un 1,2%. En el cas de Catalunya, en canvi, van baixar un 2%, mentre que a les Balears es va registrar un increment del 3,6%. La facturació mitjana per cada habitació va arribar als 101 euros al mes de juliol, cosa que representa un increment del 3,1% respecte al juliol del 2017.

LES XIFRES

73,6
per cent
ha estat el grau d’ocupació hotelera a Catalunya durant el juliol. Les Balears han registrat un 90%.
20,7
per cent de les pernoctacions dels turistes no residents a l’Estat es van concentrar a Catalunya.
2
per cent
van baixar els preus hotelers a Catalunya el juliol d’aquest any. A les Balears van pujar un 3,6%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia