Economia

Els EUA donen ara una treva de tres mesos abans d’imposar el vet a Huawei

El gegant asiàtic assegura que les autoritats nord-americanes han subestimat la seva força

Diu que les restriccions no afectaran els seus plans en tecnologia G5

Hores després de prohibir a les empreses nord-americanes mantenir relacions comercials amb Huawei, fet que va obligar Google a trencar amb el gegant asiàtic, que depèn del sistema operatiu Android per fer funcionar els seus dispositius, els Estats Units van relaxar temporalment les restriccions, un clar senyal de com les prohibicions a l’empresa tecnològica xinesa podrien tenir conseqüències de gran abast.

El Departament de Comerç dels EUA va decidir dilluns aplicar una moratòria de 90 dies al vet imposat a l’empresa xinesa i les seves filials amb l’objectiu de facilitar la transició abans que Huawei deixi d’operar als Estats Units. És a dir, fins a l’agost, el Departament de Comerç nord-americà permetrà a Huawei comprar productes fets als Estats Units per mantenir les xarxes existents i proporcionar actualitzacions de programari als telèfons de la marca xinesa existents.

El fundador de la companyia asiàtica, Ren Zhengfei, va restar valor a la concessió d’aquest període de gràcia i va assegurar que ells estan preparats. “Podem fer xips tan bons com els que fan les companyies nord-americanes, tot i que això no significa que no els comparem xips a ells”, va dir.

En to desafiador, Ren Zhengfei va assegurar ahir en una entrevista a la televisió estatal CCTV i en altres mitjans xinesos que els Estats Units “subestimen” la força de la seva empresa, líder mundial en telecomunicacions i segon proveïdor mundial de telèfons intel·ligents (smartphones), i que el conflicte era inevitable per la lluita pel lideratge tecnològic. Una pugna que s’afegeix a les friccions comercials ja existents entre els EUA i la Xina. “La xarxa G5 [la cinquena generació en tecnologia de telefonia mòbil] no es veurà afectada” pel vet nord-americà, i tampoc cap dels productes de Huawei, va assegurar Ren Zhengfei. L’executiu va dir també que la seva companyia estava a punt per fer front a les restriccions que es puguin derivar de la decisió de l’administració de Trump d’incloure l’empresa en la “llista negra” de companyies a les quals s’impedeix l’accés a la tecnologia i al mercat nord-americans. “El 5G de Huawei no es veurà afectat per la mesura. En termes de tecnologia 5G, perquè les altres empreses arribin al nivell de Huawei, necessitaran dos o tres anys”, va sentenciar Ren Zhengfei. El gegant tecnològic xinès es troba en l’ull de l’huracà de la guerra comercial entre els EUA i la Xina, que tot indica que serà llarga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia