Economia

El registre de jornada laboral descomptarà pauses i interrupcions al temps treballat

La negociació col·lectiva o els acords d’empresa podran precisar com es consideren tots els aspectes relacionats amb aquest

Hauran d’estar físicament a cada centre de treball o ser fàcilment accessibles

El registre de jornada podrà descomptar les interrupcions o pauses que realitzin els treballadors entre l’inici i la finalització de la jornada diària per determinar el temps de treball efectiu, segons el criteri tècnic elaborat per la Inspecció de Treball i la Seguretat Social. El document, que des d’aquest dilluns està a les mans del cos d’inspectors, explica que , si bé la normativa no exigeix expressament el registre de les interrupcions o pauses dins de la jornada diària que no formen part del temps de treball efectiu, el registre de jornada podrà organitzar-se de la manera que s’incloguin. En aquest sentit, la guia per a empreses que va elaborar la Seguretat Social ja considerava convenient registrar tot el que formi part de la jornada laboral, en especial el que sigui relatiu a pauses diàries obligatòries legal o convencionalment previstes o voluntàries.

D’aquesta forma, deia la citada guia, es permetrà “eludir la presumpció de que tot el temps que es mesura entre l’inici i la finalització de la jornada registrada constitueix temps de treball efectiu” i, per tant, retribuïble.

El present criteri tècnic assenyala que la negociació col·lectiva o els acords d’empresa podran precisar com es consideren tots els aspectes relacionats amb el registre de les interrupcions, pauses o flexibilitat de temps de feina. Els registres hauran d’estar físicament a cada centre de treball o ser accessibles des del mateix de manera immediata i podran ser consultats pels treballadors per sense l’obligació per part de l’empresa de lliurar una còpia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia