Economia

Foment vol unir forces amb la capital de l’Estat

Farà una cimera el 2020 perquè Madrid i Barcelona competeixin juntes

La patronal catalana Foment del Treball va anunciar ahir que celebrarà una cimera econòmica entre Barcelona i Madrid per “competir conjuntament” al mercat europeu. La trobada l’organitzaran la mateixa patronal catalana i la Confederació Empresarial de Madrid (CEIM) i se celebrarà el primer trimestre del 2020. Així ho va assegurar ahir el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, en un esmorzar celebrat a Barcelona en el marc del Fòrum Europa, en què va assegurar que aquest serà un dels eixos estratègics de la patronal de cara a l’any vinent.

“Potser la rivalitat entre Barcelona i Madrid ha tingut sentit quan tothom mirava el mercat espanyol”, va indicar, abans de prosseguir: “Ara que el mercat és europeu o mundial, hem d’establir col·laboracions que ens ajudin a competir de forma conjunta en la lliga europea, posant l’accent en la col·laboració i no tant en la rivalitat”, va concloure. A més, l’entitat preveu dur a terme un segon treball de l’Institut d’Estudis Estratègics sobre l’impacte social de les dades i potenciar Barcelona com a “marca internacional”.

El líder patronal, la conferència del qual va ser introduïda per secretari general de CCOO, Javier Pacheco, també va abordar la situació política i es va mostrar convençut que hi haurà un govern a Espanya i que s’aprovarà el pressupost a Catalunya. “Estic segur –va subratllar– que al final arribaran a un acord, perquè l’economia no es pot permetre el luxe de no tenir pressupostos, ni a Espanya ni a Catalunya.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia