Economia

Sücs, de Tossa de Mar, ven a tot Catalunya

L’empresa disposa de catorze varietats de sucs, 100% naturals i sense additius

Sücs, l’empresa de Tossa de Mar que elabora sucs naturals per al canal horeca, produeix i distribueix a una setantena d’establiments repartits per tot Catalunya. Tots els sucs que elabora són naturals, amb combinacions que “suggereixen sensacions degudament estudiades”. No els ven a punt de consumir, sinó que els serveix preparats perquè el bar, restaurant o la guingueta de platja els passi per la batedora i els pugui servir acabats de fer al seu client. “Jo sempre dic als meus clients: jo vaig al mercat i et compro la fruita en el punt òptim de maduració, la pelo i la tallo si és necessari i la congelo amb el mètode IQF (sistema de congelació amb nitrogen) perquè tu només l’hagis de servir”, comenta.

Actualment disposa de catorze varietats de combinacions, cent per cent naturals i sense additius, i bona part d’aquestes begudes porten noms de poblacions o de persones. “Cada un d’ells et transporta a un lloc geogràfic, a un record del passat o a les sensacions d’un personatge”, segons assegura el mestre productor Marc Raventós. Entre els noms escollits per als seus productes hi ha Pola, Sa Conca, Giverola, Mar Menuda, Fantasia o Gaudí, una combinació que va ser escollida per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes per repartir entre artistes i convidats que van assistir als darrers premis Gaudí. “El suc és una equilibrada i precisa combinació de guaiaba, poma, cirerer, figa i clau d’olor”, explica.

I per combatre l’estacionalitat dels sucs, Raventós ha tret al mercat un producte elaborat amb xocolata que anomena Xüculata. Aquest nou producte està elaborat amb la mateixa filosofia que els sucs: “màxima qualitat, ràpid i fàcil de fer i sense minves.” En aquests moments l’empresa ja disposa de quatre varietats: el Bombó (xocolata amb llet), el Típic (xocolata negra al 70%), Cafè (xocolata amb cafè arabica) i Ginger (xocolata amb gingebre).

Raventós és cuiner i mosso d’esquadra. Va fer pràctiques de cuina a restaurants de Tossa, però també al Celler de Can Roca i amb el cuiner Dani Garcia. “Soc cuiner des del 17 anys i l’última etapa la vaig fer a les illes Canàries, on hi ha molta cultura de fruita, i a mi m’encantava”, comenta. El 2010 va tornar a Catalunya i va trobar a faltar “un lloc de fruita bona i natural”. És per això que va decidir muntar un obrador a Tossa de Mar.

El novembre passat, Sücs va rebre el premi Projecta’t, de la Diputació de Girona. Els guanyadors del premi obtenen 40 hores de mentoria especialitzada per tal de poder millorar en les àrees de la seva empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia