Economia

La immobiliària Habitat obre oficines a la Xina i l'Índia per explorar el potencial de l'Àsia

Habitat s'ha convertit en la primera immobiliària catalana que explora el potencial del continent asiàtic. L'empresa presidida per Bruno Figueras va obrir fa un any una oficina a Xangai i n'acaba d'estrenar una altra a l'Índia.

"Estem buscant oportunitats en aquests dos mercats", ha reconegut Francesc Noguera, director de negocis internacionals d'Habitat, en el marc de la fira Barcelona Meeting Point, que ahir va obrir les seves portes als professionals del sector i avui ho fa per a tot el públic.

Noguera ha explicat que la companyia ja opera des de fa anys en mercats internacionals, com Xile, l'Equador, l'Argentina i Mèxic en el cas de Llatinoamèrica, i Portugal i Hongria en el d'Europa.

"Sortir a l'exterior suposa un esforç important, i per això moltes vegades compensa estudiar mercats com la Xina i l'Índia, on hi ha més riscos però que, si es fan bé les coses, tenen un gran potencial de creixement i de rendibilitat", afirma Noguera.

Primeres passes
L'empresa està fent així les primeres passes a l'Índia, mentre que pel que fa a la Xina ja ha estudiat diversos projectes i ara està en l'última fase d'anàlisi per a la compra d'un terreny que donaria lloc a la promoció de 1.500 pisos a Xangai, en la que seria la primera que fa al gegant asiàtic.

"Creiem que és una oportunitat fantàstica, però requereix que aportem uns recursos de 50 milions d'euros, i això sense tenir en compte el finançament extern", assegura el director de negocis internacionals del grup català. Habitat es planteja crear un fons amb socis particulars per tirar endavant el projecte.

En aquest sentit, Noguera reconeix que se sentirien més còmodes començant amb projectes d'una dimensió mes reduïda -"Seria una bona manera de conèixer el mercat", assenyala- però les característiques pròpies de la promoció immobiliària de la Xina ho impedeixen.

"El sòl es propietat del govern, al qual li interessa licitar projectes de grans dimensions per un tema de comoditat a l'hora de tractar amb els adjudicataris", ha explicat Noguera. La propietat dels pisos acostuma a ser una concessió per 70 anys renovables.

L'estratègia d'internacionalització d'Habitat passa per incorporar a l'equip de la immobiliària professionals de primera categoria que coneixen a fons el mercat en què es vol invertir i en principi descarta arribar a aliances amb socis locals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona