Economia

Sol Meliá ultima la compra de l'Habitat Sky per 100 milions

Turisme

Les famílies Figueras i Suñol estan molt a prop d'entendre's amb la saga mallorquina dels Escarrer. Els propietaris de la cadena balear Sol Meliá ultimen la compra de l'Habitat Sky, l'emblemàtic edifici que Figueras i Suñol estan aixecant al Poblenou de Barcelona, entre l'avinguda Diagonal i el carrer Pere IV.
Dissenyat per l'arquitecte francès Dominique Perrault, l'Habitat Sky és un altre dels gratacels de referència -té una alçada de 120 metres- que s'estan construint en la Barcelona dels últims anys.

Precisament això és el que buscava de feia temps Sol Meliá, un edifici on ubicar el seu hotel estrella a la capital catalana -una plaça estratègica per a les grans cadenes internacionals-, ja que fins ara comptava amb el vell Meliá Barcelona de l'avinguda de Sarrià com l'establiment més destacat .

Preacord
Segons fonts properes a les negociacions, Habitat Hotels i Sol Meliá ja han firmat un preacord i l'operació es tancarà definitivament en els propers dies. La cadena mallorquina pagarà 103 milions d'euros per l'Habitat Sky, que tindrà 250 habitacions i una categoria de cinc estrelles. L'obertura de l'establiment serà immediata.

En els últims mesos nombrosos grups s'han interessat per la compra de l'Habitat Sky, però les grans pretensions econòmiques de Figueras van fer enrere moltes empreses de l'Estat, mentre que les cadenes internacionals tenien problemes per adaptar-se a la singularitat de l'immoble.

La filial Habitat Hotels no depèn del grup immobiliari sinó exclusivament de les famílies Figueres i Suñol. El febrer passat, la cadena catalana ja va desprendre's del Bauzá de Madrid i amb la venda de l'Habitat Sky tanca el procés de desinversió. Com a actius de la cadena resten el Neri de Barcelona, l'Hotel Sant Cugat i el De las Letras de Madrid. Fonts d'Habitat van subratllar ahir que els recursos obtinguts en aquesta venda es destinaran a potenciar la cadena hotelera i, per tant, van descartar altres usos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona
Contra xifrada
Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió

Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí